• BIST 10197.23
  • Altın 2391.91
  • Dolar 32.3216
  • Euro 34.6843
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 22 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 29 °C

37 BDP'li tutuklandı

37 BDP'li tutuklandı
İstanbul'da "KCK" adı altında yapılan baskınlarda gözaltına alınan BDP'li siyasetçilerden adliyeye sevk edilen 43 kişiden 37'si tutuklandı.

"KCK" adı altında İstanbul'da yapılan baskınlarda gözaltına alınan ve dün Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen aralarında BDP PM üyeleri, il yöneticileri, ilçe başkanları ve gazetecilerin de bulunduğu 43 kişiden 37'si tutuklandı. BDP'lilerin getirilişi sırasında adliyeyi abluka altına alan polis, adliyenin yüz metre yakınına barikat kurarak ailelerin adliyeye yaklaşmasını engelledi. Adliyeye getirilen BDP'li siyasetçiler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra 5 Cumhuriyet Savcısı tarafından ayrı ayrı ifadeleri alındı. Savcılıktaki ifadeleri esnasında 1 Eylül Dünya Barış Günü, 8 Mart gibi yasal demokratik etkinlikler ve parti toplantılarının "örgüt faaliyeti" olarak değerlendirilmesine tepki gösteren BDP'li siyasetçiler, çalışmalarının tümünün siyasi parti eksenli çalışmalar olduğunu kaydederek, suçlamaları kabul etmedi.

İfadelerin ardından Cemale Eser ve Nuriye Avşar serbest bırakılırken, 41 kişi ise tutuklanmaları talebiyle İstanbul 10, 14 ve 15. Ağır Ceza mahkemeleri nöbetçi hakimliklerine 3 ayrı grup olarak sevk edildi. Gece saat 03.00'a kadar devam eden yargılamada, benzer ithamlarla karşılaşmaları karşısında BDP'liler savunma yapmadı. Siyasi çalışmalarından dolayı BDP'lileri "KCK üyesi" olmakla suçlayan mahkeme ise 37 partili hakkında tutuklama kararı verdi. Mahkemenin bu kararına karşı BDP'liler de duruşma salonlarında "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganı atıp, alkış tuttu.

BDP üyeleri Rıdvan Baku, Aynete Bulut, Cimşit Atalay ve Özgür Gündem gazetesi çalışanı Türkan Kocadağ'ın serbest bırakıldığı mahkemede hakkında tutuklama kararı verilen isimler ise şunlar:

BDP PM üyeleri: Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Cesim Soylu, İstanbul İl Yöneticileri: Dursun Yıldız, Ayşe Berktay, Şehmus Erol, Cafer Selçuk, İsmail Adanmış, Pınar Tarlak, Mehmet Beyazıt, Aziz Tunç, BDP Bahçelievler İlçe Başkanı Faruk Tur, BDP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Arif Yılmaz, BDP Şişli İlçe Başkanı Metin Eren, BDP Esenler İlçe Başkanı Mehmet Tayyip Aslan ve ilçe yöneticisi Übeyid Kutun, BDP Avcılar İlçe Başkanı Hikmet Duman, BDP Tuzla İlçe Yöneticisi Faik Taşkaya, BDP Kâğıthane İlçe Yöneticisi Üzeyir Akbaba ve parti üyeleri Ahmet Demirsoy, Canşah Çelik, Akgül Bozdağ, Yunus Akbaş, Ahmet Sağnıç, Ayşe Halimirzaoğlu, Rahmi Özar, İsmail Zeybek, Menice Çelik, Nahit Onat, Abdulkadir Akdağ, Ali İpekli, Celalettin Delibaş, Cumali Kaya, Lokman Çelebi, Süreyya Aydın ve Şehnaz Akdoğan, Tutuklu Aileleri Derneği (TUAD) yöneticisi Lütfiye Gürbüz, DTK üyesi Hikmet Kaymaz ve Yayıncı Ragıp Zarakolu'nun siyaset bilimci oğlu Cihan Deniz Zarakolu. (Evrensel)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89