• BIST 9800.22
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Diyarbakır 27 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 6 °C

3.turda eylem kararı!

3.turda eylem kararı!
Memur-Sen, yarın görüşülecek grevli, toplu sözleşmeli sendika hakkı talebinin gerçekleşmesi için Ankara dışındaki tüm illerde eylem yapacak.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleştirilen toplantının ardından yaptığı açıklamada, toplantının verimli geçtiğini söyledi.

Gündoğdu, toplantıda özellikle tedavi ve görev yolluklarını kendisi ödeyip daha sonra bu ödemeleri alamadıkları için mağduriyet yaşayan kamu görevlileri ve bazı belediyelerde maaşlarını alamayan kamu görevlilerinin sorunlarını gündeme getirdiklerini bildirdi.

Ayrıca hizmet kollarının genel ve özel sorunlarını Kamu İşveren Kuruluna anlattıklarını belirten Gündoğdu, şöyle konuştu:'Bu konularda, Sayın Bakan'a, 'Geçmiş yıllardaki gibi hizmet kollarının sorunları ilgililer tarafından okunup, sizler tarafından dinlenmiş olmasın, bunların Yüksek İdari Kurula ve ilgili bakanlıklara sevkini ve güçlü bir iradeyle takibini istiyoruz' diye Memur-Sen olarak somut bir öneride bulunduk. Sayın Bakan da 'gelecek seneye ölmez burada olursak, bu masada bunların takibi ve giderilmesi için elimizden geleni yaptığımız göreceksiniz' diye bir siyasi sahiplenme ve bunun suya atılan imza olarak kalmamasına yönelik bir tavır geliştirdi. Bunu önemsiyoruz.''

YARIN EYLEM YAPACAĞIZ

Toplu görüşmelerde yarın grevli, toplu sözleşmeli sendika hakkı talebinin gündeme geleceğini anımsatan Gündoğdu, bu talebin gerçekleşmesi için yarın Ankara dışındaki tüm illerde eylem yapacaklarını, Ankara'daki eylemi ise İçişleri Bakanı Beşir Atalay yarın konfederasyon genel merkezini ziyaret edeceği için cumartesi gününe ertelediklerini bildirdi.

AKYILDIZ;AYRIMCILIK BELGELERİ GELECEĞİM

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız da toplantıda sendika yetkililerinin hizmet kollarının sorunlarına ilişkin sunum yaptıklarını söyledi.Bu kapsamda gündeme getirilen önerilerin bir çoğunun mali ve sosyal haklar kapsamına girdiği için gelecek hafta ele alınmaya devam edeceği bilgisini veren Akyıldız, özellikle ek ödemelerle ilgili genelgenin uygulanmasında ortaya çıkan sorunlara çözüm getirilmesini beklediklerini ifade etti.

Hizmet kollarına ilişkin taleplerinin karşılanması konusunda, ''kurum amirlerinin sorumluluktan kaçma eğilimi'' nedeniyle masanın işinin yoğunlaştığını savunan Akyıldız, bunun sorunların aşılmasında da güçlüklere neden olduğunu belirtti. Akyıldız, şunları kaydetti:''Kurumlarla ilgili taleplerin geçen sene olduğu gibi rafa kaldırılmamasını ve bu taleplerle ilgili değerlendirmelerin yapılmasını istedik. Bu konuda aldığımız söz, önemli bir sözdür. Altını çizerek ifade etmek istiyorum, geçen sene hizmet kollarıyla ilgili taleplerimizin Devlet Personel Başkanlığında değerlendirilmesi ve ne yönde işlem yapıldığının bize bildirilmesini istediğimizde ilginç bir yazıyla karşı karşıya kalmıştık. 'Mutabakat Zaptı'nda bu dosyaların değerlendirileceğine dair bir hüküm bulunmadığından işleme alınmamıştır' gibi bir cevap verdiler. Bunu yadırgadığımızı, bu sene aynı işlemle karşı karşıya kalmak istemediğimizi ifade ettik. Sonuçta Sayın Bakan bir söz verdi. 'Buradayken, bu taleplerin iki noktada değerlendirilmesini ısrarla takip edeceğini' ifade etti.

Birincisi, 'Devlet Personel Başkanlığında konuya ilişkin talepler bir değerlendirmeye tabi tutulacak ve özünün tespiti noktasında ilgili kurum ve kuruluşlara gönderilerek, bunlarla ilgili işlemlerin gereğinin yapılması konusu takip edilecek ve sonuçları da gelecek seneye kalmadan inşallah gerçekleştirilecek' demiştir. Ayrıca bu taleplerin bütünü Yüksek İdari Kurula gönderilerek takibi ve gereğinin yapılması, kurulun sorumluluk üstlenmesi konusunda ısrarcı olacağını ve gereğini yapacağını ifade etmiştir. Bu bizi rahatlatmıştır. Bun rağmen, biz siyasi iradenin verdiği bir çok sözü hatırlıyoruz, bu sözlerin suya yazılan yazı şeklinde kalmamasını ve uygulamaya konulmasını özellikle istirham ediyoruz.''

Akyıldız, ayrıca yarınki toplantıya ''sendikal faaliyetlerde Türkiye Kamu-Sen'e yönelik ayrımcılık yapıldığını'' gösteren belgeleri içeren bir klasörle geleceğini bildirdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89