• BIST 10336.5
  • Altın 2401.823
  • Dolar 32.2594
  • Euro 34.6419
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 10 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 8 °C

'3 temel yanlışa düşmeyeceğiz'

'3 temel yanlışa düşmeyeceğiz'
HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, "İktidara geldiğimizde 3 temel yanlışa düşmeyeceğiz" dedi.

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, iktidara geldiklerinde üç temel yanlışa düşmeyeceklerini söyledi. Partisinin Batman mitinginde konuşan Kurtulmuş, "Asla firavunlaşmayacağız. Birincisi, iktidara geldiğimizde iktidarı bir zulüm mekanizmasına dönüştürmeyeceğiz. İkincisi Karunlaşmayacağız. Kamu kaynakları kullanılarak hiç kimsenin zenginleşmesine müsaade etmeyeceğiz. HAS Parti'nin hırsızları olmayacak. Üç; Belamlaşmayacağız, yani yapılan zulümlere destek olmak için dini, diyanetin istismar edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Genel Başkan yardımcıları Mehmet Bekaroğlu ve Hüsamettin Korkutata ile birlikte Batman'a gelen HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, partisinin akşam saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitinge katıldı. Batmanlılara seslenen Numan Kurtulmuş, diğer partilerin seçim meydanlarında sürekli kavga ettiğini belirtip, “Diğer parti liderleri sürekli bir birleriyle kavga ederken, sürekli birbirlerini aşağılayacak, birbirlerine hakaret içeren sözler söylerken Batman’ın, Diyarbakır’ın bütün bölgenin ve bütün Türkiye’nin sorunları bir kenarda duruyor. Bu sorunlara çözüm bulunmuş değildir. İşte HAS Parti onun için kavga etmeyen, kutuplaştırmayan, düşman ilan etmeyen, bu ülkedeki bütün insanları bir ve beraber gören bir anlayışla yoluna devam ediyor. Diğer partiler sadece karşı tarafın ayağına çelme takmaya çalışırken biz eşit ve özgür yurttaşlığa dayalı yeni bir Türkiye inşa etmek için çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

İktidar ve muhalefeti eleştiren Kurtulmuş, iktidarın ve muhalefetin sorunları çözmekten uzak olduğunu belirterek konuşmasına şöyle devam etti: “Aralarında tahterevalli oynuyorlar, Hacivat karagöz oynuyorlar. Türkiye’nin iki önemli meselesini Halkın Sesi Partisi, kendi gündeminin ana maddeleri olarak görmüştür. İktidara gelecek bir parti gibi hazırlanarak, seçim beyannamesinde de bunları ortaya koymuştur. Bunlardan ilki bu bölgeyi de ilgilendiren halkımızın tamamını ilgilendiren Türkiye’deki siyasi ve hukuki reformların biran önce gerçekleştirilmesidir. Böylece bu ilkede herkesin hakkının hukukunun arandığı, herkesin eşit ve özgür yurttaşlar olduğu yeni Türkiye’yi hep beraber inşa edeceğiz.”

"KURU KURUYA KARDEŞLİK OLMUYOR"

Salonlarda nabız yoklayarak, anayasa hazırlamayacaklarını belirten Kurtulmuş, Batman, Diyarbakır ve değişik illerden seçilmiş temsilcilerin, seçilenlerin görüşleri doğrultusunda bir anayasa yapacaklarını belirterek, 9 yıl iktidarda kaldıktan sonra, 'Kürt sorunu yoktur' diyenlerden olmayacaklarını ifade etti.

Ana dil, herkesin anasının sütü kadar helal olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, bu topraklarda binlerce yıldır birlikte yaşayan vatandaşların kıyamete kadar birlikte yaşayacaklarını belirtti. Kurtulmuş bölgenin sorunları konusunda şunları dile getirdi: “Biz Türkler, Kürtler, Çerkezler Lazlar bu topraklara 2011 yılında gökten zembille indirilmedik. Bizler Selehattini Eyyubi’nin çocukları olarak Kılıçaslanların çocukları olarak, Ahmede Hanelerin çocukları olarak bin yıldır barış içinde yaşıyoruz ve kıyamete kadar da barış içinde yaşayacağız.

Barışın yolu kardeşlikten geçiyor, ama kuru kuruya da kardeşlik, barışı getirmiyor. Kardeşler arasında dahi barışı sağlamak için adalete ihtiyaç vardır. İşte HAS Parti adalet içerisinde gerçekleşen bir kardeşliği ifade ediyor. Yeni anayasa öyle salonlarda yapılamayacak. Anayasa meclisi vasıtası ile halkın seçtiği temsilciler bir anayasa meclisi oluşturacak. Batman kimi gönderiyorsa o gelecek, Hani kimi gönderiyorsa o temsilciler gelecek ve oturacak, yeni anayasasını yeni baştan A’da Z’ye özgürlük içerisinde bir anayasa yapacak.

Herkes kendini istediği gibi tanımlayacak, dinini istediği gibi yaşayacak, devletin istediği gibi değil. Herkes kendi anadilini istediği gibi konuşacak. Türkiye'de 20 milyon insan yoksulluk içinde yaşıyor. Nüfusun yarısına Yeşil Kart verilmiş. Evlerin önüne kömür, iki kilo makarna koyuluyor.

Bölgede Dünyanın en iyi tütünü yetişiyordu. Ancak tütünü yok ettiler. Niçin bizim Batmanlı Ahmetler, Mehmetler satmayacak, elin gavuru gelecek Virjinya tütününü burada satacak. Sizde bunları alıp içeceksiniz diye tütünü mahvettiler.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89