• BIST 9693.46
  • Altın 2506.054
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.7401
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 23 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 8 °C

28 Şubatçılar hakkında suç duyurusu!

28 Şubatçılar hakkında suç duyurusu!
Has Parti, tarihe post-modern darbe olarak geçen 28 Şubat'ı gerçekleştirenler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusunda, olaya karışan şahısların tutuklanması istendi.

Has Parti Genel Başkan Yardımcısı avukat Şeref Malkoç ile birlikte parti yöneticileri ve hukukçuları, 28 Şubat sürecinde suç örgütü oluşturan ve yönetenlerle ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Cumhuriyet savcısına iletilen başvuru dosyasında "Cebir ve şiddet kullanarak TBMM ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemekten dolayı dönemin Genelkurmay ikinci Başkanı Çevik Bir, Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı, Genelkurmay Genel sekreteri Erol Özkasnak, Osman Özbek ve dönemin YÖK Başkanı Kemal Gürüz ve diğer ilgililer" ile ilgili suç bilgileri yer aldı. Suç duyurusu dilekçesinde, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 106, 107, 108, 115, 125, 216, 301, 309, 314 ve 316. maddeleri kapsamında olan fiiller belirtiliyor. Ayrıca suç tarihinde yürürlükte bulunan Türk Ceza Kanununun 146. ve 147. maddesi gereğince de cezalandırmaları talep ediliyor.

Has Parti Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç, 28 Şubat sürecinde milletin oylarıyla seçilen hükümetin darbeyle yıkılmak istendiğini söyledi. O dönem yapılan hukuki yanlışlıklar, mağdur olan bakan ve milletvekilleri ile vatandaşları temsilen bu dilekçeyi verdiklerini dile getiren Malkoç, delilleri ve soruşturmayı savcılık makamının yapacağını ifade etti. Malkoç, kendisi başta olmak üzere Mehmet Bekaroğlu, dönemin milletvekilleri Kazım Arslan, Cafen Güneş ile 54. hükümetin devlet bakanı Teoman Rıza Güneri gibi isimlerin suç duyurusunda bulunduklarını kaydetti.

Özellikle Çevik Bir başta olmak üzere hakaret eden Osman Özbek ile üniversiteleri kışkırtan Kemal Gürüz başta olmak üzere dönemin sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunduklarını anlatan Malkoç, Genelkurmay Karargahında Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Başbakanı rahmetli Necmettin Erbakan'a omuz atan askerlerin olduğunu, ağır hakaretler yapıldığını ve devlet geleneğine uymayan sözler söyleyen paşaların bulunduğunu vurguladı. Hiç kimsenin yaptığının yanına kar kalmaması gerektiğinin altını çizen Malkoç, yargı çalışanlarının emirler doğrultusunda yönlendirildiğini söyledi. 28 Şubat döneminde on binlerce yavrunun eğitim hakkından yoksun bırakıldığına dikkat çeken Malkoç, insanların fişlendiğini belirtti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89