• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 14 °C

12 Eylül'de 'evet', 13 Eylül'de suç duyurusu…

12 Eylül'de 'evet', 13 Eylül'de suç duyurusu…
Yetmez ama EVET kampanyası, İstanbul'da Taximhill Otel'de "12 Eylül'de 'evet', 13 Eylül'de Kenan Evren ve darbeciler hakkında suç duyurusu" sloganıyla bir basın toplantısı düzenledi.

Yetmez ama EVET kampanyası bugün İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında, eğer 12 Eylül'de 'evet' oyları kazanırsa, bütün il ve ilçelerde Yetmez ama EVET diyenleri bir saniye bile kaybetmeden savcılıklara başvurup Kenan Evren ve 12 Eylül darbecileri hakkında suç duyurusunda bulunmaya çağırdı.

Yetmez ama EVET kampanyası, İstanbul'da Taximhill Otel'de "12 Eylül'de 'evet', 13 Eylül'de Kenan Evren ve darbeciler hakkında suç duyurusu" sloganıyla bir basın toplantısı düzenledi.

Yıldız Önen, Bekir Berat Özipek, Roni Margulies, Hilal Kaplan, Fehim Işık, Yalçın Ergündoğan, Turgay Ogur, Mücteba Kılıç ile Sacit Kayasu'nun katıldığı basın toplantısında açılış konuşmasını yapan Yetmez ama EVET aktivisti Turgay Oğur "12 Eylül'de eğer sandıktan 'evet' çıkarsa, bir saniye bile beklemeden soluğu İstanbul'da Beşiktaş Adliyesi'nde alacağız" dedi.

Yetmez ama EVET kampanyası adına basın açıklamasını okuyan Yıldız Önen, "İdam edilen insanlar adına, işten atılanlar, sürgüne gönderilenler, işkencelerde, Diyarbakır Cezaevinde yıpratılanlar, fişlenenler, göz altında öldürülenler adına, işkence gören kadınlar, çocuklar adına, tüm yaşamı değiştirilenler adına, kendimiz adına, özgürlük için, adalet için, eşitlik için, darbe yapmanın ağır bir suç olduğunu hafızalara kazımak için 13 Eylül günü, 12 Eylül darbecilerinden, Kenan Evren ve ekibinden şikayetçi olacağız. 12 Eylül darbecilerinden 13 Eylül günü hesap sormaya başlayacağız" diye konuştu.

Avukat Mücteba Kılıç, sadece Kenan Evren ve cunta yönetiminin değil, Hakkari'deki vatandaşı tutuklayıp Diyarbakır Hapishanesine atan, bok yediren, işkence yapan, cuntanın emirlerini uygulayan tüm devlet görevlileri ve muhbirler hakkında suç duyurusunda bulunulabileceğini söyledi.

Yetmez ama EVET toplantısında son söz, 11 yıl önce Kenan Evren hakkında iddianame hazırladığı için meslekten ihraç edilen Sacit Kayasu'ya verildi. Emekli Savcı Sacit Kayasu şunları söyledi:

"Zamanaşımının geçerli olmadığını 11 yıl önce tespit etmiştim. Geçici 15. maddenin 12 Eylül'de evet oylarıyla kaldırılması ile Kenan Evren ve darbecilerin yargılanması 13 Eylül'de mümkün olacak, yani zamanaşımı süreci 13 Eylül 2010'da başlayacak. Ben bu mücadeleyi 11 yıl önce başlattım. Geçici 15. madde'de bir boşluk olduğunu fark ettim ve Kenan Evren hakkında dava açtım. Hazırladığım iddianameye mahkeme takipsizlik kararı vermişti. Oysa o iddianamede geçici 15. madde ile yargılanması imkansız olan darbe yapmak değil, darbeye zemin hazırlamakla ilgili 3 ayrı suç daha tespit edilmişti. Mahkeme, 4 suçu birden değerlendirmeden takipsizlik kararı aldı ve bunu geçici 15. maddeye dayanarak yaptı. Biz intikamcı değiliz. Adalet istiyoruz. 12 Eylül'de adalet için 'evet' demeliyiz."

İstanbul ve İzmir'de suç duyuruları

Yetmez ama EVET aktivistleri, eğer 'evet' oyları kazanırsa bir çok ilde suç duyurusunda bulunacak.

13 Eylül günü İstanbul'da saat sabah 9'da Beşiktaş Adliyesi'nde, İzmir'de saat 13.00'te Bayraklı Adliyesi'nde buluşacak olan Yetmez ama EVET aktivistleri 12 Eylül darbecileri hakkında suç duyurusunda bulunacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89