• BIST 9783.16
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 23 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 3 °C

YAŞ kararlarıyla üç kuvvet komutanı değişti

YAŞ kararlarıyla üç kuvvet komutanı değişti
YAŞ'ta alınan kararlarla kara, deniz ve hava kuvvet komutanları değişti. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvet Komutanı Koramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz oldu.

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirildi.

Dört saat süren toplantıda alınan kararlarla kara, deniz ve hava kuvvetleri komutanları değişti. 

Değişen kuvvet komutanlarını Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıkladı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığına Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Koramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanlığına Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz atandı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığını Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanlığını Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanlığını Orgeneral Abidin Ünal yapıyordu.

İlk kez bir koramiral

Bu kararla Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ilk kez koramiral rütbesinde bir atama yapıldı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na getirilen Yaşar Güler 28 Temmuz 2016'dan bu yana Jandarma Genel Komutanı olarak görev yapıyordu.

Güler 15 Temmuz darbe girişiminde GenelKurmay Başkanı Hulusi Akar ile birlikte Akıncı Üssü’ne götürülmüştü.

Yaşar Güler'in kara kuvvetleri komutanı olarak atanmasıyla, görev süresi 2019'da dolacak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın yerine genelkurmay başkanı olmasının yolu açıldı.

Hava Kuvvetleri Komutanı Hasan Küçükakyüz ise darbe gecesi Moda Deniz Kulübü'nde katıldığı bir düğünden darbeciler tarafından kaçırılmıştı.

6 general/amirale terfi

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 30 Ağustos 2017 tarihinden geçerli olmak üzere 6 general/amiral bir üst rütbeye, 61 albay ise general/amiralliğe terfi etti.

YAŞ kararıyla 8 generalin görev süreleri bir yıl, 168 albayın görev süreleri ise 2 yıl süre ile uzatıldı.

6701-107.jpg

Yıldırım: Güvenlik esaslı mücadele

Başbakan Binali Yıldırım, başkanlığını yaptığı YAŞ toplantısının açılışında bir konuşma yaptı. 

Yıldırım, "Geçen yıl ağustos ayında başlattığımız mücadelede güvenlik güçlerimizin tam bir koordinasyon ile yaptığı çalışma gerekli sonucu vermiştir. Mücadele çok anlamlı bir seviyeye gelmiştir" dedi. Türkiye'nin eşzamanlı olarak PKK, DEAŞ ve FETÖ ile mücadeleyi sürdürdüğünü belirtti.

"Güney sınırlarımızdaki ülkelerde mevcut olan istikrarsızlık, otorite boşluğu ve iç savaş, terörle mücadelemizin önündeki en büyük tehdittir. Güvenlik esaslı mücadele devam ederken aynı zamanda ekonomik sosyal rehabilitasyon projelerinin hayata geçirilmesi de hayati öneme sahiptir.

"Anayasa değişikliğiyle 94 yıllık yönetim geleneğimizde köklü bir değişikliğe gidilmiştir. Parlamenter sistemden cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiş olarak adlandırabileceğimiz bu değişiklik, ülkemizin gelecek yıllarını istikrar ve güven bakımından teminat altına alacaktır.

"Yeni sistem üniter yapıyı daha da tahkim etmiş, sürekli iktidar, kalıcı istikrarı garanti altına almıştır. Bu değişik ülkemizin bulunduğu zor coğrafyada karşılaşabileceği kritik iç ve dış gelişmelere karşı koyabilmek için çok önemli bir imkan sağlamıştır."

6702-256.jpg

YAŞ'a katılanlar

YAŞ toplantısında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcıları Bekir Bozdağ, Mehmet Şimşek, Fikri Işık, Recep Akdağ ve Hakan Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal katıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89