• BIST 10264.46
  • Altın 2401.823
  • Dolar 32.2594
  • Euro 34.6419
  • İstanbul 23 °C
  • Diyarbakır 21 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 28 °C
  • Berlin 19 °C

Saadet Partisi 'Büyük Kudüs Mitingi' düzenlendi

Saadet Partisi 'Büyük Kudüs Mitingi' düzenlendi
Filistin'de yaşananlara dikkat çekmek amacıyla Saadet Partisi öncülüğünde birçok sivil toplum kuruluşunun desteğiyle düzenlenen 'Büyük Kudüs Mitingi' İstanbul Yenikapı’da gerçekleşti.

Mitingde Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Birol Aydın, Mirasımız Derneği Genel Başkanı Muhammet Demirci, Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan da birer konuşma yaptı.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün yazılı bir mesaj gönderdiği mitinge, Hamasın lideri İsmail Haniye de canlı yayınla bağlandı.

Mitinge CHP İstanbul milletvekilleri Mahmut Tanal, İlhan Kesici, AK Parti Kocaeli milletvekilleri Sami Çakır ve Cemil Yaman da katıldı.

6702-254.jpg

Karamollaoğlu: Derin bir korkunun içine kapılıyorlar

Karamollaoğlu, Yenikapı Etkinlik Alanında düzenlenen Büyük Kudüs Mitinginde vatandaşlara hitap etti. Karamollaoğlu, Kudüs’ün ulvi bir dava, vazgeçilmez bir sevda olduğunu belirterek, "Peygamberimizin miraca çıktığı ulu mekandır. Hakka açılan kapı, zulme karşı direniştir. İlk kıble, ilk istikamettir. Hepsinden öte Müslümanların ortak ruhu ve ortak paydasıdır." dedi.

6701-105.jpg

Karamollaoğlu, bütün mazlumların umutlarının miting meydanında olduğunu belirterek, "Bu meydanda Filistin işgal altındayken rahat uyuyamayan Selahaddin Eyyubinin torunları var. Alparslanın torunları var. Necmettin Erbakanın talebeleri var. Gazzenin olduğu kadar Tel Avivin de gözü bu meydanda. Halid Meşalin, İsmail Haniyenin, Raid Salahın olduğu kadar Netanyahunun da gözü bu meydanda. Emin olun onların korkudan bacakları titriyor. Karanlık kapıların arkasında kurdukları ekranlarda bu alana bakıp Ebabil kuşları gibi nereden çıktı bu insanlar? diyorlar. Derin bir korkunun içine kapılıyorlar. Bugün burada 80 milyon Türkiyenin yüreği var." diye konuştu.

"Kudüs vazgeçilmez bir sevdadır"

Hakkın ve adaletin mücadelesini verdiklerini dile getiren Karamollaoğlu, çifte standardın olmadığı bir dünyanın mücadelesini verdiklerini kaydetti.

Karamollaoğlu, sömürünün olmadığı bir dünyanın mücadelesinde olduklarına dikkati çekerek, sadece Müslümanların değil, ezilmiş bütün halkların hakları için meydanda olduklarını anlattı.

Kudüsün sadece bir şehir ve mübarek bir mekan olmadığını ifade eden Karamollaoğlu, şöyle devam etti:

"Kudüs, ulvi bir dava, vazgeçilmez bir sevdadır. Peygamberimizin miraca çıktığı ulu mekandır. Hakka açılan kapı, zulme karşı direniştir. İlk kıble, ilk istikamettir. Hepsinden öte Müslümanların ortak ruhu ve ortak paydasıdır. Adeta insanlığın turnusol kağıdıdır. Tarihi hakikatler göstermektedir ki Kudüse hakim olan yeryüzüne hakimdir. Kudüse zulüm getiren yeryüzünü kana bulamış, barış ve huzur getiren yeryüzüne adaleti hakim kılmıştır."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89