• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 5 °C

Numan Kurtulmuş: Rusya, Sayın Putin vasıtasıyla teyit etmiştir

Numan Kurtulmuş: Rusya, Sayın Putin vasıtasıyla teyit etmiştir
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Suriye'deki Fırat Kalkanı Harekatı'nda Türk askerlere yönelik hava saldırısıyla ilgili ''Rusya, açıkça bu saldırıda bulunan hava araçlarının Rusya'ya ait olmadığını bizzat Sayın Putin vasıtasıyla teyit etmiştir'' dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaptı.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye ile müzakereleri dondurma kararına ilişkin ''Avrupa hukuku bakımından da bir siyasi sonucu yoktur. Bu karar vizyonsuz, çifte standartlı bir karardır'' dedi.

Kurtulmuş, Suriye'deki hava saldırısında 3 Türk askerinin hayatını kaybetmesiyle ilgili soruyu da yanıtladı.

Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları şöyle:

AVRUPA PARLAMENTOSU'NUN ''MÜZAKERE DONSUN'' KARARI

''Liderler toplantısında bu kararın tersine Türkiye ile ilgili olumlu yaklaşımların ortaya konulmasının Avrupa siyasetinin makul tarzı bakımından da önemli ve hayati olduğunu ifade etmek isterim.

Aşırı sağ siyasetin Türkiye, göçmen, İslam karşıtı politikalarının Avrupa Parlamentosunu etkilediği aşikardır. Dolayısıyla bu karar, öncelikle Avrupalı siyasetçiler bakımından mahiyeti iyi anlaşılması gereken bir karardır ve Avrupa siyaseti bakımından alarm verici bir niteliktedir.

Avrupa hukuku bakımından da bir siyasi sonucu yoktur. Bu karar gözden geçirilmesi gereken karardır. Özellikle aşırı sağ siyasetin göçmen karşıtı politikaların Avrupa Parlamanetosu'nu etkilediği aşikardır. Bu kararın kendisi Avrupa'nın kendi değerleriyle çelişen bir karardır. Bu karar vizyonsuz çifte standartlı bir karardır. Bu kararı yok hükmünde kabul ediyoruz.

Biz ilişkilerin olumsuz bir yöne kaymasını istemeyiz ama ilişkilerin olumsuz bir yöne kaymasından, Türkiye'den daha fazla Avrupa Birliği'nin zararlı çıkacağını, Avrupa Birliği'nin bu çerçevede Türkiye'den daha çok etkileneceğini de ifade etmek isterim.

FIRAT KALKANI HAREKATI'NDA TÜRK ASKERLERE YÖNELİK HAVA SALDIRISI

Rusya, açıkça bu saldırıda bulunan hava araçlarının Rusya'ya ait olmadığını bizzat Sayın Putin vasıtasıyla teyit etmiştir. Bu saldıran hava aracının, uçak ya da İHA, bunların tespiti ve o bölgedeki bütün hareketliliklerin hepsinin kayıtları var. Bunlarla ilgili teyit yapıldıktan sonra gerekli girişimlerde bulunulacaktır.

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI

MHP teknik düzeyde AK Parti'nin kendisine göndermiş olduğu anayasa değişiklik paketiyle ilgili çalışmalarını sürdürüyor. En kısa zamanda bize resmi olarak da cevaplarını bildirecekler. Sonunda da eğer zaten varsa ortaya çıkan herhangi bir sorun, bunların aşılması bakımından ya da teknik müzakerelerle sorunlar aşılmışsa o zaman liderler düzeyinde son noktayı koyarak hem bunun nasıl parlamentoya gönderileceği hem de bunun takviminin ne olacağı kararlaştırılacaktır. En kısa zamanda sonuca ulaşacağımızı ümit ediyoruz. Ümit ediyoruz, gelinen nokta onu gösteriyor, parlamentoda 330'u aşacak bir noktaya geliyoruz.

OHAL SÜRECİ

Büyük bir mücadele sürdürüldüğü için Olağanüstü Hal (OHAL) gerektiği kadar Türkiye'de ilan edilecek. Ümit ederiz en kısa süre içerisinde OHAL'i bitirip Türkiye ciddi bir şekilde normalleşme sürecine başlar. Ama sonuçta OHAL normal vatandaşımızın günlük hayatını etkilemiyor. Sadece FETÖ mensupları, devlete karşı terörist faaliyet içinde olan odaklar devletten temizleniyor. Ümit ederiz, referanduma gidilmeden evvel OHAL sonuçlanmış olur.''

TÜRKEŞ'İN AÇIKLAMALARI

Kurtulmuş ''Tuğrul Türkeş, MHP Lideri Bahçeli'nin siyaseten tuzak kuracağını iddia ediyor. Sizde böyle bir izlenim var mı?'' sorusuna şu yanıtı verdi:

''Biz MHP ile resmi olarak görüşmelerimize devam ediyoruz. Liderler son noktayı koyacak görüşmeyi yapacaklar. Biz kimsenin niyeti ile nasıl hareket edeceği ile ilgilenmeyiz. Siyaset somut bir meseledir.''

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89