• BIST 8762.55
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 5 °C

Erdoğan: Kampanya başladı, manifesto açıklayacağız

Erdoğan: Kampanya başladı, manifesto açıklayacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eyüp Sultan Camisi'nde kıldığı cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, bir gazetecinin seçim çalışmalarının ne aşamada olduğunu sorarak, "Önümüzdeki hafta sahalara ineceğiz" dediğini hatırlatması üzerine, aslında sahalardan hiç çıkmadıklarını, hep sahalarda olduklarını ifade etti.

Başbakan Binali Yıldırım ile İzmir ve İstanbul hariç 79 ili dolaştıklarını belirten Erdoğan, bazı günler İstanbul'da aynı anda 3 ilçede spor salonlarında hem de dışarıda miting yaptığını hatırlattı.

Seçim kampanyalarının başladığını ifade eden Erdoğan, "Fakat biz tabii şimdi manifestomuzu açıklayacağız. Şu anda bununla ilgili olarak ekibim çalışıyor ve ekibimle beraber de değerlendirmelerimizi yapacağız. Bizim inşallah, normalde seçim beyannamesi diye ifade edilen ama biz onu bir manifesto olarak kabul ediyoruz, büyük ihtimalle İstanbul Kongresi'ne yetiştirmeye çalışacağız. İstanbul Kongresi'nde bunu açıklayacağız." dedi.

Bunu açıkladıktan sonra da yola koyulacaklarını vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu an itibarıyla milletvekillerimin tamamıyla Ankara'da genel merkezde bir toplantı yaptık ve bu toplantıyla birlikte zaten tüm milletvekillerimize şu anda o heyecanı vermiş durumdayız. Fakat Yüksek Seçim Kurulu'nun takvimi açıklamasıyla birlikte de biz şu anda hazırladığımız takvimi şöyle bir masaya yatıracağız. Ondan sonra kendi yol haritamızı inşallah uygulamaya koyacağız. Temayül yoklamasını yine yapmayı düşünüyoruz. Temayül yoklamalarını da yapıp, bu arada milletvekillerinin tespitiyle ilgili çalışmayı da yürütmüş olacağız. Yani yoğun bir çalışmayla şu anda zaten tüm iller bu konuda çalışmalarına başlamış durumdalar. Kendilerine de biz cuma günü Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı olacak. Bu toplantıda bu yol haritasını tüm teşkilatımla paylaşacağım ve onlarla birlikte de ya Allah bismillah deyip yola koyulacağız."

"Dayanışmamız kararlılıkla devam edecek"

Erdoğan, MHP ile yapılan ittifak sonrasında AK Parti'nin nasıl bir yol izleyeceğine ilişkin soru üzerine de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaptıkları görüşmeden sonra adımlarını attıklarını hatırlattı.

Daha önce de bir hazırlık dönemi olduğuna değinen Erdoğan, bu çalışmaların devam edeceğini ifade etti. Bu başarılı çalışmaların parlamentoya da yansımaya başladığının altını çizen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Şimdi parlamentodaki çalışmalarda da bu dayanışmamız aynı kararlılıkla devam edecek. Dün bildiğiniz gibi bu heyetin içinden Adalet Bakanımız Abdülhamit Bey, kendileri Sayın Bahçeli'yi ziyaret ettiler. Bazı konuları görüşme fırsatı oldu. Bizim bu süreç içerisinde her an, her zaman inşallah dayanışma içerisinde birlik beraberlik içerisinde bunu yürüteceğiz. Çünkü ülkemizin şu anda ihtiyacı olan o birliği beraberliği biz cumhur ittifakıyla zaten ortaya koyduk. Biz herhangi bir bölünmeye, parçalanmaya inşallah fırsat vermeyeceğiz. Şu andaki dayanışmamız zaten bunun bir ifadesidir. Bu çalışmayı kararlıkla inşallah yürüteceğiz ve şu anda MHP'nin aynen bizim yaptığımız çalışmalar gibi onlar da çalışmalarını yapıyorlar. Bu çalışmalar noktasında da bu üçlü dediğim, üç çarpı üç bu arkadaşlarımızla bu çalışmaları yapacaklar. Burada nasıl birbiriyle örtüşmeleri sağlayabiliriz, onların üzerinde de ayrıca duracağız."

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89