• BIST 8748.65
  • Altın 2242.596
  • Dolar 32.3344
  • Euro 35.1496
  • İstanbul 12 °C
  • Diyarbakır 12 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 13 °C
  • Berlin 1 °C

Erdoğan: 'Belgeyle konuşuyorum, faşistsiniz, faşist'

Erdoğan: 'Belgeyle konuşuyorum, faşistsiniz, faşist'
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bu kez İstanbul'dan seslendi: Belgeyle konuşuyorum. Camilerimizin duvarına gamalı haç işaretlerini koyan siz değil misiniz? Faşistsiniz, faşist.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Gaziosmanpaşa’da düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Avrupa ülkeleri ve Rusya’ya seslenerek, “Bizim kimseye husumetimiz yok” dedi. Avrupa ülkelerine yönelik ‘faşist’ ve ‘Nazi’ eleştirilerini ise sürdüren Erdoğan, “Bunlara ‘faşist’ dediğimiz zaman beyler rahatsız oluyor, ‘Nazi’ dediğimiz zaman rahatsız oluyor. Bak belgeyle konuşuyorum. Camilerimizin duvarına gamalı haç işaretlerini koyan siz değil misiniz? Faşistsiniz, faşist” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasında şu başlıklar öne çıktı:

“ORDU MANKURTLARDAN TEMİZLENDİ: 15 Temmuz gecesi darbe girişiminde bulunan FETÖ ihanet çetesi mensuplarının ayıklanmasıyla ordumuzun operasyon kabiliyeti daha da artmıştır. Ordumuz emirleri siyasi iradeden ve komutanlarından değil başka yerlerden alan mankurtlardan temizlendi.

BEDELİNİ ÖDEYECEKLER: Terör örgütlerine dağları ve şehirleri dar eden, sınırlarımız dışında da destan yazan bir orduya sahibiz. İşte dün Hakkari’de 19, bu sabah Erzincan Kutu deresinde 15 terörist etkisiz hale getirildi. Bu milleti bölmek isteyenler, bu vatanı bölmek isteyenler bunun bedelini ödeyecekler.

TAM ORTASINDAN BOZDUK: Fırat Kalkanı operasyonu ile Suriye’deki operasyonu tam ortasından bozduk. Türkiye öyle kalkıp afra tafra yapılacak bir ülke değil.

PANKART TEPKİSİ: Kendi ülkesinin cumhurbaşkanına karşı Avrupa’da terör örgütleri pankartlarla, resmin yanı başına silah koyuyor ve onların solak partileriyle oradaki terör örgütü, beraber yürüyorlar. Neresi burası İsviçre, Hollanda, Belçika, Almanya. Bunları da söylediğimiz zaman beyefendiler rahatsız oluyor. Rahatsız olmayın, ‘men dakka, dukka.’ Siz, bizi üzüyor musunuz, üzüleceksiniz.

HALA ÇÖZMEDİNİZ: Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanına ‘diktatör’ diyeceksin, bunlara ‘faşist’ dediğimiz zaman beyler rahatsız oluyor, ‘Nazi’ dediğimiz zaman rahatsız oluyor. Bak belgeyle konuşuyorum. Camilerimizin duvarına gamalı haç işaretlerini koyan siz değil misiniz? Onlara karşı verilmiş bir mücadeleniz var mı? Camilerimizi yakıp yıkmadınız mı? Solingen faciasını biz bir kenara koyabilir miyiz? NSU davasını bir kenara koyabilir miyiz? Hala çözmediniz, hala sürüncemede bekletiyorsunuz. Faşistsiniz, faşist.

HUSUMETİMİZ YOK: Açık konuşuyorum; her kim Türkiye’nin ‘Suriye’de ne işi var’ diyorsa ülkemizin kötülüğünü istiyordur. Her kim ‘Irak’la niye bu kadar ilgileniyoruz’ diye soruyorsa Türkiye’nin fenalığını düşünüyordur. Her kim ‘Avrupa’daki gelişmelere niçin müdahil oluyorsunuz’ diyorsa kesinlikle milletimize husumeti vardır. Buradan komşularımıza ve oralardaki güçlere, özellikle de Avrupa ülkelerine, Avrupa’ya, Rusya’ya bir mesajım var; Biz kimsenin düşmanı değiliz, bizim kimseye husumetimiz yok. Tam tam tersine her ülkeyle, her toplumla mümkün olan en iyi, en ileri, en samimi siyasi, ekonomik, sosyal ilişkiler kurmak, geliştirmek istiyoruz.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89