• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 11 °C

'Ağrı’da yaşanan önceden kurgulanmış bir provokasyon'

'Ağrı’da yaşanan önceden kurgulanmış bir provokasyon'
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ağrı’da yaşananların önceden kurgulanmış bir operasyon ve provokasyon olduğunu söyledi.

HDP İstanbul’daki seçim startına Kadıköy’den başladı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, aynı zamanda seçim bölgesi de olan Kadıköy’de seçim etkinliğinde konuştu.

Demirtaş, Ağrı’da yaşananların Erdoğan’ın iddia ettiği gibi bir çatışma değil, önceden kurgulanmış bir operasyon ve provokasyon olduğunu söyledi. “Genelkurmay, AKP ve bu provokasyonları düzenleyenler bunun hesabını vermeli” dedi.

Ağrı’ya ilişkin bilgi verdi

Demirtaş şöyle devam etti:

“Bugüne kadar görülmemiş düzeyde umut yaratan, hiçbir partinin cesaret edemediği çok sesli, çok renkli adaylarımızla, tıpkı Anadolu, Kürdistan, Mezopotamya gibi halklarımızın karşınıza çıktı. Madem hepimizin üzerinde bu ağır yük var, gece gündüz çalışmalıyız. Yola hep birlikte çıktıysak yükü hep birlikte taşıyacağız. Aday biz değil sizlersiniz. HDP Meclis’e gidiyorsa, bizler Meclis’e gidiyorsak her birimiz aday gibi çalışacağız.”

Demirtaş, Ağrı’daki olaya ilişkin ise, “Hiçbir anket şirketinin ölçemediği bir sonuçla ortaya çıkacağız. Bu sonuçlar şimdiden AKP’nin masasına gitmeye başlamış olmalı ki, panikleyerek çılgınlık yapmaya başladılar. Ağrı’da yaşanan provokasyon gibi bundan sonra da provokasyonlar tekrarlanabilir. Cumhurbaşkanı, bütün halkın başkanı sıfatını taşıması gereken kişi, Erdoğan, Sakarya’da, canlı yayın yapar gibi, ‘Ağrı’da çatışma var’ diyerek çatışmadan siyasi rant devşirecek kadar çılgınlaşmıştır” ifadelerini kullandı. 

‘Mümkün olduğunca fazla cenaze çıkarmaya çalıştılar’

Ağrı’da ne olduğunu bütün yurttaşların bilmesi gerektiğini söyleyen Demirtaş, çocukları askerde olan annelere seslenerek, “Orada çatışma değil, önceden hazırlanmış sahte bir kurgu operasyon vardı. Mümkün olduğunca fazla cenaze çıkarmaya çalıştılar. 15 askeri çatışma bölgesinde bırakıp terk ettiler. Bunlardan 8’i yaralıydı. O yaralı askerler yaşamını yitirsin, AKP oyunu artırsın, istediler” dedi.

‘Yaralı asker için ambulans helikopter bile göndermediler’

HDP Eş Genel Başkanı HDP’li yöneticilerin ve oradakilerin yaralı askerleri bölgeden çıkardığını ifade ederek şöyle devam etti:

“HDP’li yönetici arkadaşlarımız, yaralı askerleri çatışma bölgesinden çıkardı. Genelkurmay, AKP ve bu provokasyonları düzenleyenler bunun hesabını vermeli. Orada yaralı askerleri almaya giden arkadaşlarımıza helikopterden ateş açtılar. Bir asker, HDP’li bir arkadaşımız ve bir PKK gerillasını öldürdüler. Arkadaşlarımız yaralı askerleri çarşaflarla taşımak zorunda kaldı. Fotoğrafları var. Ülkeyi yönetenler lüks jetlerle, seçim çalışması yaparken, yaralı asker için ambulans helikopter bile göndermediler. Erdoğan, bu ölümleri halka bir müjde verir gibi duyuracak kadar çılgınlaşmaktadır.”

‘Her bir evladın, bir tek tırnağı 550 milletvekilinin koltuğundan daha değerlidir’

Demirtaş, “Ortadoğu’da hiçbir diktatör giderken arkasında barış bırakmadı. Ama bu kez sen giderken yangın içinde bir ülke değil, barış içinde bir ülke kalacak. Kürt’ü de, Türk’ü de her bir evladın, o gençliğin bir tek tırnağı 550 milletvekilinin koltuğundan daha değerlidir. Ama sen o koltuk için ülkeyi yakmayı göze aldıysan karşında HDP’yi bulacaksın” dedi.

Muhalefete çağrı

Demirtaş, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’ye de seslendi, “Gelin Ağrı’ya gidelim, olanları yerinde tespit edelim, AKP’nin ülkeyi karanlığa götürmesine izin vermeyelim. Bu provokasyonları bozmak hepimizin görevidir” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89