• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 17 °C

‘Bizler Sandığa’, ‘Bizler Meclise’

Amberin Zaman

Başta “paralel yapı” olmak üzere “üst akıl” güdümündeki hainler ordusunun Türkiye’yi bölgesel bir dev hâline getiren Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti iktidarını devirmek için başvurmadıkları kumpas kalmadı.

Gezi Parkı’nda masum gençlerin öldürülmesi, insanların kör bırakılması… para sayma makineleri, ayakkabı kutuları, kaçak altınlar, villalar… Bunların tümü bu dev komplonun birer parçası.

İktidarı bir türlü alaşağı edemeyen bu gözü dönmüş haşhaşiler şimdi de AK Parti’yi demokratik seçimlerle iktidardan uzaklaştırmaya kalkıyorlar. Kürtler de utanmadan sıkılmadan bunlara stepnelik yapıyor. Silahlı mücadeleyi bıraktılar. Haklarını barışçıl yollarla aramak üzere Meclis’te vekil sayılarını artırmak istiyorlar. “Seni başkan yapmayacağız” diyorlar. Düpedüz darbe yapmak istiyorlar.

Daha fazla kanıta gerek var mı?

*

İktidar ve şakşakçılarına inanacak olsak durum tam da böyle.

Oysa esas kimlerin nasıl darbe yaptığı belli. Faizleri indirin diye gürleyip eserek ekonomiye… yolsuzlukların üstüne gidenleri teker teker içeriye atarak bağımsız yargıya… havuz tipi tetikçilik yerine gerçek gazetecilik yapanları casus ilan ederek özgür basına… Esad’ı devireceğim diye her nevi silahlı tipe hamilik ederek dış itibarımıza… Roboski katliamını Ankara’nın derin dehlizlerine gömerek vicdanlara… hırsızlık caizdir tarzı fantastik fetvalar ürettirerek dinimize… insanları mezhepleri yüzünden meydanlarda yuhalatarak hepsine birden… Yolsuzluk endeksinde en hızlı yükselen ülke olmamızı ve benzeri “başarılarımızı” saymıyorum dahi. Darbe mi demiştiniz?

*

Seçimlere iki gün kaldı. Son kozlar oynanıyor. Korku salınarak insanlar sindirilmek isteniyor. Ama sinmek bir kenara milletin demokrasiyi bu denli sahiplenmesine ilk kez tanık oluyoruz. Genç bir Diyarbakırlı avukat Kadıköy’den Kulp’a kadar insanları heyecanlandırıyor. Yıllarca “Tek Türkiye” zihniyetini pompalayan Gülen Hareketi, Zaman gazetesi ona sayfalarını açıyor.

Gençler sandıklara sahip çıkmak için harıl harıl örgütleniyor. CHP hiçbir partinin yapmadığını yapıyor, bir Ermeni’yi, Selina Doğan’ı İstanbul’da liste başına koyuyor. Ermenilerden söz açılmışken… 24 Nisan’da yüzlerce Ermeni geldi ülkenin dört bir köşesinde katledilen atalarını dualarla andılar. Tek tük gösteri haricinde, kıllarına dokunan olmadı. Tam tersi kucaklandılar.

Evet, son dört yıldır karanlık bir bulut çöktü üstümüze. Ama büyük tabloya bakalım. Türkiye değişiyor. Bu değişimde Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının önemli payları var. İslamcı bir parti demokratik seçimlerle iktidara geldi. Ve gerçek darbe girişimlerini göğüsleyerek 13 yıldır iktidarda kalmayı başardı. Ama artık inişe geçti. Darbe kumpasları yüzünden değil. Uzun yıllar iktidarda kalmanın mental yorgunluğunun ve güç sarhoşluğunun yarattığı deformasyon yüzünden cazibesini yitiriyor. Ve tabii ekonomideki olumsuzluklardan. Kısaca olağan sebeplerden. Ancak başta Cumhurbaşkanı olmak üzere iktidarı bırakmamak için olağandışı yöntemlere başvuran AK Parti bu gerçekleri kabul etmek istemiyor. Kendini düzeltmek yerine hata üstüne hata yapıyor. Kendisine ve ülkeye zarar veriyor. Büyük bir oy kaybı yaşamasa da Pazar günü seçmenlerden sarı kart görmesi muhtemel.

Her şey bir kenara, ben Türkiye’nin geleceğinden umutluyum. Dediğim gibi büyük resme bakalım. Kendimize güvenelim. Kendimizi sevelim. Kürtler, Türkler, Ermeniler, Yezidiler, Süryaniler, Solcular, Milliyetçiler, İslamcılar, Laikler…. Haydi! Bizler Sandığa! Haydi! Bizler Meclise!

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89