• BIST 9524.59
  • Altın 2484.987
  • Dolar 32.5142
  • Euro 34.7155
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 9 °C

Buldan: Kürt halkının ulusal birliği bizim için önemlidir

Buldan: Kürt halkının ulusal birliği bizim için önemlidir
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin adına ‘Millet İttifakı’ denilen ittifakın dışında tutulmasına ve Kürt partileri ile süren görüşmelere dair açıklamalarda bulundu.

“HDP’siz ittifak”a karşı Kürt partileri ile süren ittifak görüşmelerine dair açıklamalarda bulunan HDP Eş Genel Başkanı Buldan, “Kürt partileriyle görüşmelerimiz devam ediyor” dedi. Buldan, HÜDA PAR’ın da ittifaka dahil edilmesi yönündeki önerileri HDP’nin nasıl değerlendirdiği sorusuna ise “Böyle bir ittifak ya da işbirliği HDP açısından söz konusu değil” yanıtını verdi.

Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’ya konuşan Buldan, “HDP’yi sürecin dışında tutmak, parlamento dışında tutmak gibi bir anlayışla karşı karşıyayız. Yapılan ittifakların çok daha kapsayıcı ve kucaklayıcı olması gerekiyordu. Bugün baraj yalnızca HDP için kurulmuş ya da korunmuş gibi bir izlenim var” dedi.

Buldan, Kürt partileriyle süren ittifak görüşmelerine ilişkin ise şunları söyledi:

Biz ilkeli ittifaklardan yanayız. Özellikle bölgede ve Türkiye’nin batısında yapılan ittifaklar bizim açımızdan önemlidir. Türkiye’nin doğusunda Kürt partileriyle gerçekleştirmiş olduğumuz bir ittifak var. Bu bizim için en ilkeli ittifaktır. Yine Türkiye’nin batısı açısından da demokrasi güçleri, sol, sosyalist çevrelerle yaptığımız ittifak çok anlamlıdır. Umarım bundan sonra baraj sistemi ortadan kalkar. Parlamentonun böyle bir çoğulculuğa ihtiyacı var. Kürt partileriyle görüşmelerimiz devam ediyor. Listeler hazırlanana kadar teknik anlamda yapılan görüşmeler var. İhtiyaç duyulduğu halde bir temsiliyet sağlanma talebi olduğunda bunu değerlendireceğiz. Biz bunu yalnızca bir seçim ittifakı olarak ele almıyoruz. Kürt halkının ulusal birliği bizim açımızdan önemlidir.

Buldan, HÜDA PAR’ın da ittifaka dahil edilmesi yönündeki önerilere HDP’nin nasıl değerlendirdiği sorusuna da yanıt verdi.

HDP Eş Genel Başkanı geçmişi anımsatarak “Böyle bir ittifak ya da işbirliği HDP açısından söz konusu değil” dedi. Buldan’ın açıklaması şöyle:

“HÜDA PAR seçmeni elbette ki -seçmeni açısından söylüyorum- önemli bir tabandır. Bölge açısından ifade ediyorum; biz çok reddeden, kapıları kapatan bir durumda değiliz. Ancak geçmişte yaşanan bazı hatalar vardı. O hatalardan dolayı şu anda böyle bir şey mümkün gözükmüyor. Parti olarak söylüyorum. Böyle bir ittifak ya da işbirliği HDP açısından söz konusu değil.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89