• BIST 8762.55
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 5 °C

Akşener: Erdoğan'ın masasında erken seçim planı var

Akşener: Erdoğan'ın masasında erken seçim planı var
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masasında ekim, kasım aylarında erken seçim yapma planını olduğuna inandığını söyledi.

Akşener, canlı yayın konuğu olarak katıldığı Sözcü TV’de gazeteci Nevşin Mengü’nün sorularını yanıtladı.

Ülke gündemini meşgul eden konular hakkında önemli açıklamalarda bulunan Akşener’in, yaptığı söyleşinin satır başları şöyle:

Hepimiz çirkinliklere, iftiralara maruz kalmış kadınlarız hepimiz bu çirkinliğe tavır koyduk. Bir de Başak Demirtaş’a olmuştu onda da sağduyulu bütün insanlar tepki verdi. Ben grupta konuştum. Ama size, bana tepki gösteren olmadı, Başak Hanıma, Esra Hanıma hepimiz tepki verdik bu güzel bir şey. Bu bir zihniyet meselesi sosyal medyayı kapatarak bu zihniyetin önüne geçemezsiniz.

Biz Madımak artı Başbağların birlikte bakılması gerektiğine inanıyoruz. Elbette katliamdır bu tartışılamaz bir şey. Önümüzdeki hafta her ikisini de soru önergesi olarak sunacağız. Benim Madımakla ilgili o dönem yazdıklarım ortada. Elbette bu yaşananlar katliam. Benim acım daha büyük, senin acın daha büyük diye bir şey yok. Türkiye’de etnik aidiyetler üzerinden devam ettirilen acı yarıştırması sürürse bunun kimseye faydası olmaz. A partisi B partisi verdi diye değil Madımak ve Başbağlar birlikte araştırılsın istiyoruz.

Ben Sayın Erdoğan’ın masasında bir erken seçim seçeneğinin durduğuna inanıyorum ama yapar mı bilemem? Sayın Erdoğan’ın kararına bağlı. Ekim, kasım gibi bir seçimin masasında olduğuna inanıyorum ama nasıl bir karar verir bilemem. Çünkü biz tek adam rejimindeyiz, Partili Cumhurbaşkanlığı sistemi içindeyiz, bütün bakanların da Kurtulmuş’un da ifade ve itiraf ettiği gibi kabine sistemi bile yok bu ülkede. Dolayısıyla sayın Erdoğan’ın kararına bağlı. Ben uzaktan bir okuma yaptığım zaman bir seçimin masasında olduğunu ama kararı nasıl bir nasıl bir sonuç nasıl bir karar verecek konusunda bir fikrim yok.

Ülkede orta sınıf kayboluyor. Asgari ücrete iş bulup çalışabilenin şu anda durumu daha iyi. Açlık sınırının altında ama en azından sabit bir maaş alabiliyorsa insanlar işsizler yanında iyi bir durumda. Orta sınıf fakirliğe doğru gidiyor. 18 yılda bu ülkenin yoksul sayısı 22 milyona gelmişse ve bunlara yardım etmekle övünüyorsanız utanmanız gerekir. Esnaf ’40 yıldır bu ülkeye vergi veriyorum 40 gün devleti yanımda göremedim’ diyor. Dolayısıyla bir tsunami geliyor. Damat bakanın tüm ekonominin patronu olması yanlış. Sayın Erdoğan bu iş tepetaklak gidiyor. Damadına iş bulmak mecburiyetinde değilsin. Damat olduğu için Türkiye’nin ekonomisini ona bağlamak zorunda değilsin. Sıfır uzmanlık, sıfır ekspertizi olan bir şahsı ülkenin ekonomisinin başına getirirseniz işsizlik böyle artar.

Ayasofya’nın ibadete açılması Sayın Erdoğan’ın A4’e yazmasına bakar. Ben Ayasofya’yı açmak için yola çıktıysam açarım. Sayın Erdoğan sürekli toplumu kutuplaştıracak adımlar atar. Buna eskiden hep muhalefet düşer. Bu algoritmayı bildiğimiz için şimdi Ayasofya’yı Sayın Erdoğan’ın ne bize ne vatandaşa sormaya ihtiyacı yok. Buna karşı çıkan yok, vatandaş açısından da karşı çıkan yok. Bunu o yün yumağını ortaya attı kimse dolaşmayınca şimdi kendisi dolaştı. Durup dururken bu tartışmayı kendisi çıkardı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89