• BIST 10267.09
  • Altın 2407.339
  • Dolar 32.2208
  • Euro 34.7162
  • İstanbul 12 °C
  • Diyarbakır 10 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 10 °C
  • Berlin 8 °C

Sen KCK’lisin galiba...

Güler Yıldız

Büşra’ya, Ragıp’a ve tüm diğer hayatın cilvesi mağdurlarına...

Sezai Sarıoğlu’nun sonsuz sabrına inanıp güvenerek, „Sen Yenisin Galiba“ adlı o çok sevdiğim şiiri, bu belleği yitik zamanda başka türlü okumama sebep olan hayata kızgınlığımla...

***

Galiba sen KCK’lisin, Kürtçe konuşup, Kürtçe düşünüyor, halkların kardeşliğinden falan söz ediyorsun.

Bu ülkede kendini ifade edebileceğin özgür bir köşe yok; sözcüklerin saklı, duyguların bastırılmış, varlığın yok sayılmakta… Anlamıyorsun!

Sen KCK’lisin galiba, fazla esmer bakıyorsun hayata; bakışların bir taş gibi fırlıyor uzağa… O taş değdikçe en devletlu taraflarımıza, eksiliyor üçer beşer hayatındaki pencereler... Amaç da zaten bu ya! Ama aldırmıyorsun! Taş atan çocuğu savunuyor, barış annelerinden medet umuyorsun. Ahh, anlamıyorsun, biz istemezsek olmayacak hiçbir şey, o okumuş aklına bunları bir türlü kabullendiremiyorsun!

Galiba sen KCK’lisin, omzunda acıyla geçmiş yıllar, dilinde firari ıslıklar, yeni bir anayasadan söz ediyorsun. Devlet baba „hayallerinde fazla özgürsün“ diyor sana, uyarıyor ama dinlemiyorsun. Bulduğun tüm kürsülerde bildiğini okumakta inatçısın... Toplumsal cinsiyetçilikmiş dersin; neyine gerek; kadın kadındır, erkek ise erkek! Hangi dengeyi yıkıp, neyi kuruyorsun?

Sen KCK’lisin galiba, biraz ağırlasak seni kuytularımızda, ne dersin?

Sen Kürtçüsün galiba; sözcüklerin illegaliteden yana... Çözdük oysa seni; ilk kocan bir Yahudi, ikincisi kuvvetli bir solcu ve sen kâh Sorosçu, kâh Apocu... İki kedin, bir penceren var İstanbul’un damarına bakan... KCK’li olmak da iş mi şimdi?
“Dünyada kendini yaşayacağın içten bir köşe yok“ diye hayıflanma; güzel yurdumun en içten köşeleri sizindir bugünden sonra... Zihninde geçmişten kalkan kuşlar, dilinde radikal bir tavır, uslanırsın zamana kendini yaya yaya...

Sen KCK’lisin galiba; eylem koymakta gecikmiyor, taş üstüne taş ekliyorsun onca okumuşluğunla... Galiba sen KCK’lisin, eyleme meydan arıyorsun, baksana! Ha ha ha!!!
Öfkenin ‘işaret parmağı bizi gösteriyor; için baskıya hazır kitaplar atlası, dışın fuarlarda anti Türkçülük şarkısı... Kor muyuz bunu senin yanına?

Bizi ya anlamamış, ya da tanıyamamışsın bunca seneden sonra. İstediğin kadar yazarım, şairim, akademisyenim diye bağır dur, biliriz ki bu memleketi bölmek için tüm diller sizde mevcutludur!

Sen KCK’lisin galiba; bizi mütemadiyyen şakadan ibaret sanıyorsun. Güç gösterisi istiyorsun, Avrupa’ya güveniyorsun, hukuk, anayasa, akademik hayat falan... Sökmez oysa bunlar bize... Dün ile bugünü karıştırdığınız o dağınık tarih, sayemizde artık daha anlaşılır, berrak ve temiz: Ortadoğu’dan dönen duaların kaderiyiz biz... Anlmak istemiyorsun!!

Sen KCK’lisin galiba, aklının dış politikası kayıp, kalbinin iç politikası talan... Oysa ne sen farkındasın bunun ne de şürekan...

Şimdi kendine yan, kendine yan... İstediğin duvarı bul, duvardan bol ne var bizde, git istediğine dayan!

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89