• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 11 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 14 °C

Hayvanî üslup

Roni Margulies

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in habis ve gereksiz bir mağara adamı olduğu konusunda memlekette bir konsensüs oluştu.

Ben bu yaygın görüşe tam olarak katılmıyorum.

Bence İdris Naim Şahin gereksiz değil.

Hükümet için iki açıdan çok faydalı olduğunu sanıyorum.

Birincisi, AK Parti hükümetine çok miktarda fon sağlayabilir.

Dünkü gazeteleri tarayıp kendisi hakkındaki çok çeşitli haber ve köşe yazılarını tararsa, çok sayıda dava açabilecektir.

Bana zaten 50 bin liralık hakaret davası açmış bulunuyor. Hocalı mitingine katılmasının ardından, “İdris Naim Şahin gibi bir adamın bir memlekette içişleri bakanı değil, küçük bir kasabanın küçük bir umumî helâsında bekçi olması bile o memleketin bütün vatandaşları adına kara bir lekedir” diye yazmıştım. Nedense bu sözlerimde bir hakaret unsuru bulmuş!

Belki bu yazımda da bir şeyler bulur. Burada bulamazsa, başka gazetelerde, başka yazılarda kesin bulacaktır.

Partisi için çok para kazanabilir.

İkincisi, hükümetin uzun ömürlü olması açısından İdris Naim Şahin olmazsa olmaz bir avantaj. Ona kıyasla kabinenin ve partinin tüm üyeleri son derece insancıl, vicdanlı, adeta melek gibi görünüyor. İdris Naim’le karşılaştırıldığında, tüm bakanlar tüylü çocuk oyuncakları kadar sevimli duruyor. İnsanın hepsini eve davet edesi, kurabiye yiyip çay içesi geliyor.

Örneğin, İdris Naim’in Uludere hakkında “PKK’nın figüranlarıydı, özür dilenecek bir olay değil” demesi üzerine, AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik şöyle demiş:

“Bunlar kaçakçılık yaptığı için tabii ki suçludur. Ancak kaçakçılık suçuna verilecek ceza bellidir. Sayın Bakanımızın yaptığı açıklamaların önemli bir kısmına katılmıyorum. Sayın Bakan’ın bu yaklaşımını ve üslubunu insanî bulmuyoruz. Sayın Bakan’ın üslubunun ve yaklaşımının AK Parti hükümetine ve AK Parti’ye ait bir yaklaşım ve üslup olmadığı da ortadadır.”

Bir anda, hem AK Parti hem Hüseyin Çelik gözümüze ne kadar güzel görünüveriyor, değil mi?

Hüseyin Çelik sanki İdris Naim’i İçişleri Bakanı yapan partinin Genel Başkan Yardımcısı değilmiş gibi! Sanki İdris Naim’i ben İçişleri Bakanı yapmışım gibi!

(Merak ettim, Hüseyin Çelik “Sayın Bakan’ın” yaklaşımını ve üslubunu “insanî” bulmuyorsa, ne buluyor? Ben böyle bir kelime kullanmayı doğru bulmam, ama “hayvanî” buluyor olsa gerek. Hakaret konusunda çok hassas olan “Sayın Bakan’ın” dikkatini çekmek isterim.)

Bu iki nedenle, İdris Naim’in istifa ettirileceğini hiç zannetmem. Hatta kendisi istifa etmeye kalkışırsa, bizzat Başbakan devreye girip bunu engelleyecektir bence. Hükümetin ve partinin bekası da bunu gerektirir zaten.

Bu arada, Başbakan’la Hüseyin Çelik puan toplarken, belki de aynı saatlerde, İdris Naim Hendek İlçesi’nde Polis Bakım ve Yardım Sandığı tarafından kurulan Atatürk Orman Çiftliği Elmacık Su Tesisleri’nin açılışına katıldı ve şöyle dedi:

“Bu meseleye her yerde dikkat çekiyorum ama birtakım basınımız bu söylediğimizi görmezden geliyor. Ortada iki kan var. Biri aziz temiz kan, biri de maalesef kirletilmiş kan.”

Yarın yine birkaç tane AK Parti üyesi çıkıp “İnsan kanının temizi kirlisi olmaz, bu hayvanî bir üsluptur, hiç katılmıyoruz” diyecek herhalde.

İdris Naim Şahin’in ve onu İçişleri Bakanı yapan hükümetin yarattığı ortamda neler olur, bir örnek vereyim.

Dünkü Milliyet gazetesinden bir haber: “Şehit edilen Astsubay Erdinç Aydın’ın kanı yerde kalmadı. Saldırıdan hemen sonra başlatılan operasyonda teröristlerin üçü ölü ele geçirildi.”

Gazetede değil, ama gazetenin internet sitesinde bu haberin başlığı şöyle: Kanı kurumadan intikamı alındı”.

Acaba İdris Naim Şahin boş zamanlarında Milliyet’te mi çalışıyor? Yoksa Milliyet’te çalışan biri önümüzdeki dönemde İçişleri Bakanı olmayı mı amaçlıyor?

***

28 aralıkta Uludere’de 34 kişi katledildi. Dört ayı aşkın süredir ne özür dilendi ne de hesap soruldu. Katliamın 120. gününde sokağa çıktık. Sorumluları protesto ettik. 26 mayıs cumartesi günün yine sokağa çıkacağız. Basın açıklamasında hem Genelkurmay yetkililerini hem de hükümeti uyaracağız. Barış İnisiyatifleri, “Hesap sorulsun, özür dilensin!” etkinliğine tüm savaş karşıtlarını çağırıyor.

Unutursak kalbimiz kurusun demiştik. Unutmayacağız!

Galatasaray Meydanı, bugün, akşam 18:00’de.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89