• BIST 9796.52
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Diyarbakır 27 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 6 °C

Millî bir felaket: Ters Atatürk

Roni Margulies

Bir anlık dikkatsizlik nelere yol açabiliyor!

Allah korusun, bir de koşullar olumsuzsa, hava rüzgârlı filansa, bir anlık dikkatsizlik Atatürk’ün manevî kişiliğinin küçümsenmesi gibi millî felaketlere bile neden olabiliyor.

45020Nitekim Gebze Ticaret Odası çalışanlarının dikkatsizliği, altından millet olarak nasıl kalkacağımızı hâlâ bilemediğim bir afetle sonuçlanmış.

Doğal olarak, 23 Nisan nedeniyle Gebze Ticaret Odası binasına büyük bir Türk Bayrağı ile Atatürk’ün resmi asılmış.

Fotoğrafta gördüğünüz gibi, resim ve bayrak binanın bütününü kaplamıyor. Bu, birinci dikkatsizlik.

Belli ki, bayram hazırlıkları yapılırken, ya bina yanlış ölçülmüş ya da bayrakla resim. On beş katlı binayı Atatürk’le tamamen kaplamaya paraları yetmemiş olamaz herhalde! Kumaş ve boya fiyatları o kadar da yüksek değil.

İkinci dikkatsizlik ise daha da vahim.

Belki dikkatinizi çekmiştir: Atatürk binanın kenarında amuda kalkmış vaziyette!

Gebze halkı bu felaketi hemen fark etmiş tabii. Gazete haberlerine göre, “Ters görüntü vatandaşların tepkisine yol açtı. Oda yetkililerinin bilgilendirilmesi üzerine poster düzeltildi.”

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Oda görevlisinin bir anlık dikkatsizliği sonucu olayın meydana geldiğini belirtmiş, “Bu olaya çok üzüldük. İstemeyerek büyük bir hata yapılmış. Hata fark edildiği andan itibaren hemen düzeltme yapıldı, ancak bazı kişiler fotoğrafını çekmiş” demiş.

Konuyla ilgili olarak ayrıca Gebze Ticaret Odası’ndan bir açıklama da yapılmış. Denilmiş ki, “Atatürk posteri, 22 Nisan 2013 Pazartesi günü asılmaya çalışılırken rüzgâr nedeniyle askı ipinin kayması sonucu ters dönmüş, akabinde ilgililer tarafından hemen düzeltilerek, doğru biçimde asılmıştır. Olayda herhangi bir kasıt olmayıp söz konusu yanlışlıktan dolayı tüm Türkiye Cumhuriyeti halkından özür dileriz.

İnsan Türkiye’yi nasıl sevmeyebilir?

Bu kadar komik, bu kadar sevimli başka ülke yok ki dünyada!

Bir ilçede bir resim yanlışlıkla ters asılmış, farkına varıldığında düzeltilmiş. Ve memleketin en önemli sanayi bölgelerinden birinde Ticaret Odası Başkanı “tüm Türkiye Cumhuriyeti halkından” özür diliyor!

Dünya nüfusunun tümü bir yana dursun, uzaylılara anlatsak bu olayı, onlar bile küçük yeşil antenlerini sallaya sallaya güler yahu!

Bizim memlekette ise bu olay karşısında dehşete kapılıp derhal teyakkuza geçecek, meseleyi manşetlere ve TBMM gündemine taşıyacak, Anıtkabir’e gidip Gebze Ticaret Odası’nı Atatürk’e şikâyet edecek bir insan kalabalığı var.

Zaten GTO Başkanı Nail Çiler de, deli olduğu için değil, bu kalabalığın varlığını bildiği için “tüm Türkiye Cumhuriyeti halkından” özür diliyor. Yönetim Kurulu toplantısında, “Bu delilerin ne yapacağı belli olmaz, ‘Gebze Ürünlerini Boykot Kampanyası’ başlatabilirler, biz ne olur ne olmaz özür dileyelim” denmiştir büyük ihtimalle.

Gerek yoktu aslında.

Bu kalabalığın siyasî temsilcileri şu anda çok meşgul. Gebze’yle uğraşacak vakitleri yok.

Barışı engellemeye, savaşın devamını sağlamaya çalışıyorlar.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89