• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 15 °C

İşte Kurultay kostümünün faturası

Şamil Tayyar

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın İtalyan “Etro” marka gömlek giyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na gönderme yaparcasına söylediği “Ben Bitlis üretimi yerli Lacoste takılıyorum” ifadesine yer verdiğim son yazı, hayra vesile oldu.

Sırbistan dönüşü yazımla ilgili önemli bir mesaj aldım. Araştırınca doğruluğunu teyit etme imkanım oldu. Böylece, Kılıçdaroğlu’nun kurultayda Karaoğlan kasketinin altına giydiği İtalyan “Etro” marka gömlekle başlayan spor paket alışverişin sırrı çözüldü.

Hatırlayacaksınız, Kemal Bey, twitter geyiğiyle başlayan ve gazetelerde habere dönüşen Etro gelişmesi üzerine o günlerde şöyle dedi: “Ben her ortamda ve her yerde halka doğruları söylemeyi ilke edindim. Spor kıyafetle çıkmam uygun görüldü, biz de spor kıyafet alalım dedik. Bugün gazetelerden böyle bir gömlek markası olduğunu da öğrenmiş oldum. Gömleğin parasını da kendim kazandım, kendim ödedim. Sadece gömlek değil spor kıyafetin gerektirdiği her şeyi aldım. Ayakkabı da aldım.”

Yani, alışveriş sadece “Etro” gömlekle sınırlı değildi, paket halinde spor giyecek alışverişi yapılmıştı. Tartışmanın alevlendiği günlerde satın alınan giyeceklerin hangi marka olduğu ve fiyatları konusunda sağlıklı bilgilere ulaşamadık.

Zaman, her derde devadır. İşte gömlek, pantolon, ceket, ayakkabı ve kemerden oluşan spor alışveriş paketinin toplam maliyeti...

Etro Gömlek: 495 TL

Beymen Pantolon: 445 TL

Beymen Ceket 1.295 TL

Tod’s Ayakkabı: 845 TL

Moreschi Kemer: 425

Topladığınızda 3 bin 505 TL ödeme yapıldığı anlaşılıyor.

Bir de Kemal Bey’in “Kendim kazandım kendim ödedim” sözü var hafızalarda. Faturadaki isim, Yaşar Tüzün...

Kimdir? CHP Bilecik Milletvekili...

Hemen aradım, “Fatura sizin isminize kesilmiş, parayı siz mi ödediniz?” diye sordum. Açık yüreklilikle “Evet” dedi.

CHP’li vekil faturanın öyküsünü şöyle anlattı: “Sayın genel başkan alışveriş yapmıştı. Pantolonun paçası, ceketin kol boyu gibi tadilat vardı, teslimat için Cuma gününü verdiler. Kurultay da Cumartesi’ydi. Genel başkanın vakti olmadığı için ben teslim almaya gittim, parasını ben ödediğim için fatura adıma kesildi. Ama genel başkan daha sonra sekreteri Şükran hanıma talimat verdi, son kuruşuna kadar paramı ödediler.”

Alışveriş yapan herkes bilir, ödeme, tadilat sonrası teslimat sırasında değil, alışverişin yapıldığı ilk anda gerçekleştirilir, ardından fatura kesilir. Bedeli ödenmemiş hiçbir ürün tadilata gönderilmez.

Bu durumda ya CHP’li vekil siyasi nezaketi gereği doğruyu söyleyemiyor ya da Kemal Bey’in özel konumu nedeniyle ayrıcalık sağlandı. Vekilin “Son kuruşuna kadar paramı ödediler” sözünü de aksi ispat oluncaya kadar doğru kabul ediyorum.

Elbette, ana muhalefet partisinin lideri, kendi tabiriyle helal parasını istediği kıyafete yatırabilir, kimsenin de söyleyecek sözü olmaz. Burada tartışma konusu olan, “merdiven altı” ve “havuzlu villa” polemiğinin pahalı markalar altında başlatılmasıdır.

Bir cekete eski parayla 1 milyar 295 milyon lira öderseniz, Tod’s üstü Moreschi ve Etro karışımı fakir fukara edebiyatıyla gülünç duruma düşerseniz. Bilmem anlatabildim mi? 


 

Alın başınıza çalın

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, 2010 Basın Özgürlüğü ödüllerini dağıttı. Ergenekon soruşturma sürecindeki 5 bin soruşturma ve davayı, art arda sıralanan hapis cezalarını görmezlikten gelerek, Ergenekon’u sulandırmaya çalışanı ödüllendirdi. Araya da Sedat Ergin gibi saygın bir gazeteciyi sıkıştırdı. Sedat Ergin’in yerinde olsam bu komediye prim vermeyip o ödülü reddeder, “Alın başınıza çalın” derdim.


Hasan Iğsız neden yok?

Genelkurmay Askeri Savcılığı, “Islak İmza” kavgasının yaşandığı İrtica ile Mücadele Eylem Planı kapsamında yürüttüğü Albay Dursun Çiçek’le ilgili soruşturmasını tamamladı, hazırladığı iddianameyi mahkemeye sundu. 53 sayfalık iddianamede, “tek suçlu” Dursun Çiçek...

İddianameye göre; Çiçek, sözkonusu belgeyi tek başına hazırladı, amiralliğe terfi ettirilmediği için kızarak Taraf Gazetesi’ne sızdırdı! Yani, komutanlarından intikam almak istedi.

Askerlik yapan veya bu mevzulara aşina herkes bilir, Genelkurmay Karargahı’nda görevli bir subayın tek başına böyle bir belge hazırlaması imkansızdır. Böyle olduğunu varsaysak bile, ıslak imza tartışmasının doğmaması, Genelkurmay Başkanı’na kadar koruma sağlanmaması ve karargahtaki bilgisayarların silinmemesi gerekirdi.

İddianamedeki diğer önemli ayrıntı ise 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk’ten Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner’e kadar 14 ismin “mağdur” listesine eklenmesidir. İlginçtir, ağustosta Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na oturması muhtemel 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız’ın ismi bu listede yok.

Hal böyle olunca, meçhul subayın ihbar mektuplarını hatırladım. 1. ihbar mektubundaki şu cümle hala hafızalarda: “Sözkonusu gayri hukuki çalışmalar, TSK içindeki cunta yapılanmasının kilit isimlerinden olan Orgeneral Hasan Iğsız’ın Genelkurmay 2. Başkanlığı döneminde hız kazanarak devam etmiştir.”

Ağustos’ta Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na oturması muhtemel General Iğsız’la ilgili çok ağır bir itham değil mi? Saldıray Berk veya İlhan Cihaner kadar itibarı yok mu? En az onlar kadar mağdur değil mi?

O halde, neden 14 kişilik “mağdur” listesinde yok?

Ayrıca, tek suçlu olarak Dursun Çiçek’i gösteren iddianame ile meçhul subayın “önce sulandıracaklar sonra olayı Dursun Çiçek’in üzerine yıkıp üst düzey komutanlara sıçramasını engelleyecekler” iddiasına yer verdiği 2. ihbar mektubu, nasıl da benziyor birbirine değil mi?

Yine de biz şura öncesi aptala yatalım, “tesadüf” deyip geçelim. Vardır şura öncesi bir bildikleri...

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89