• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 12 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 5 °C

HDP göl kıyısında kampa giriyor

Murat Çelik

Ankara siyasetinin geleneklerinden birine, Halkların Demokratik Partisi (HDP) de dahil oluyor.
 
Başkentin dışında bir yerde, genellikle de tatil yörelerindeki otellerde, yarı tatil ortamında ‘siyasi kamp’ çalışması geleneğinden söz ediyorum.
 
HDP’nin milletvekilleri ve MYK üyeleri, Ağustos ayı başında 3 günlük bir kamp için bir araya gelecekler.
 
Partililer bu buluşmayı, ‘kamp’tan ziyade ‘çalıştay’ diye adlandırmayı tercih ediyorlar.
 
Van ya da Hazar Gölü kıyısında
 
Geçmişte; Ak Parti ve MHP’nin çoğunlukla Kızılcahamam ve Afyonkarahisar’daki termal otellerde, CHP’nin ise Antalya’da düzenlediği kampları hatırlarsınız.
 
Aslında yanlış hatırlamıyorsam merhum Necmettin Erbakan’ın Refah Partisi döneminde başlattığı bir siyasi gelenek bu. Genellikle seçim sonrası, yeni yasama dönemi öncesi yapılan bir hazırlık çalışması…
 
Milletvekilleri ve parti yöneticilerinin aile üyeleriyle birlikte katıldığı, ormanda yürüyüşlerin, halı sahada futbol ya da tenis maçlarının yapıldığı kamplar…
 
Hem çalışma hem tanışma hem de tatil olarak özetlenebilecek parti içi istişare toplantıları…
 
HDP’nin bu çalışma için düşündüğü adres, ya Van Gölü’nün ya da Hazar Gölü’nün kıyısı.
 
Milletvekilleri ve MYK üyelerinden oluşacak yaklaşık 100 kişilik grup büyük olasılıkla Van Gölü kıyısında bir otelde buluşacak.
 
Van olmazsa, düşünülen ikinci adres Elazığ’da, Hazar Gölü kıyısındaki bir tesis.
 
HDP kampının diğer partilerin yaptıklarından tek farkı, katılımcıların aile üyeleri ile birlikte değil, yalnız davetli olmaları.
 
Yeni döneme ortak akıl
 
Ağustos başında yapılacak çalıştay hakkında HDP’li bir yetkilinin görüşlerini aldım. Böyle bir toplantıya neden ihtiyaç duyduklarını, çalışma yöntemlerini ve bu kamp ile hedeflediklerini sordum:
 
-Bizim çok renkli bir milletvekili bileşenimiz var.
 
- Türkiye toplumunda var olan pek çok eğilimi yansıtan, pek çok siyasi anlayışı temsil eden 80 kişilik bir Meclis Grubumuz ve MYK’mız var.
 
- Büyük olasılıkla Van’da yapacağımız bu çalışmada, partinin yeni dönemde izleyeceği siyaset üzerine kafa yoracağız.
 
- Tabii bir yandan da bahsettiğim o farklı eğilim, anlayış ve kesimlerin temsilcileri olarak, ortak bir dil, ortak bir duygu, ortak bir düşünce düzleminde buluşmak için çalışmalar yapacağız.
 
- Farklı konu başlıklarında oturumlar düzenlenecek. Türkiye’nin gündemindeki sorunları tartışıp, çözüm önerilerimizi şekillendireceğiz.
 
- Diğer siyasi partilerin yaptığı gibi bir kamp ortamı olacak. Keyifli, rahat bir ortamda hem yorgunluk atıp hem de yeni döneme dönük bir beyin fırtınası planlıyoruz.
 
- Milletvekilleri ve MYK üyeleri olarak hepimizin faydalanacağı, bu arada birbirimizi daha yakından tanıyacağımız, hem parti hem de ülke meselelerine yoğunlaşacağımız bir çalışma olacak.
 
Açılış konuşmaları basına açık...
 
HDP’nin yaklaşık iki hafta sonra gerçekleşecek ‘yeni döneme hazırlık kampı’, Eş Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın konuşmalarıyla başlayacak. Medya, eş başkanların kürsüde olacağı açılış bölümünü takip edebilecek.
 
Demirtaş ve Yüksekdağ’ın açış konuşmalarından sonra, çalıştay faaliyetleri basına kapalı gerçekleşecek.

Yazarın Diğer Yazıları
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89