• BIST 10158.32
  • Altın 2391.91
  • Dolar 32.3216
  • Euro 34.6843
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 26 °C
  • Berlin 28 °C

Zehra Vakfından kamuoyuna önemli açıklama

Zehra Vakfından kamuoyuna önemli açıklama
Yeni yılla birlikte 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 102. maddesi gereği yapılan tahliyeler toplum vicdanını derinden yaralamıştır...

Yeni yılla birlikte 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 102. maddesi gereği yapılan tahliyeler toplum vicdanını derinden yaralamıştır. Kamuoyu tarafından bilinen ve basın tarafından ilgiyle takip edilen tahliyeler yeni soru işaretleri oluşturmuştur. 10 yıldır bitirilmeyen davalarda tahliyelerle kime, ne mesajlar verilmek istenmektedir.

Bir davanın 10 yıl gibi uzun bir süre içerisinde karara bağlanmamış olması hem mağdur hem de sanık açısında adil yargılanma hakkının ihlali demektir. Toplum vicdanını yaralayan davaların bu kadar uzun süre sürüncemede kalması/bırakılmasının hiç bir makul ve haklı mazereti olamaz. Bu tahiyelerin sorumlusu ağır işleyen yargı ve gerekli tedbirleri almayan devlettir.

Tahliyeler toplum vicdanını yaralığı gibi en çok da bizim vicdanımızı derinden yaralamıştır. Zira bu tahiyelerden faydalananlardan bir kısmı Zehra Vakfı Başkanı rahmetli İzzettin Yıldırım ağabeyimizin kaçırılması ve daha sonra şehit edilmesi olayına karışanlardır.

Muhatap olduğumuz sorular bizleri süreçle ilgili değerlendirme yapmaya ve düşüncelerimizi kamuoyuyla paylaşmaya zorlamıştır.

Bilindiği gibi “Zehra Eğitim ve Kültür Vakfı” geçmişte memleketin dört bir tarafında binlerce insanımızın fikir, eğitim, kültür ve manevi hayatına değerli hizmetleriyle katkı sunmuş vakıflarımızdan idi. Vakıf başkanı İzzettin Yıldırım ağabeyimiz, yaşamı süresince barıştan, adaletten, kardeşlikten ve sevgiden yana olmuş, hayatını örnek bir Medresetüz-Zehra nesli yetiştirmeye adamıştı. Ancak ağabeyimiz, 28 Şubat sürecinin puslu havasında, mübarek Ramazan ayı içinde, evinden kaçırıldı ve günlerce uygulanan vahşi işkenceler sonunda şehid edilmiş şekilde bulundu. Akabinde bir kaç dergide çıkan bir kısım yazılar gerekçe gösterilerek, bilirkişi raporları lehte olmasına rağmen, yargı mekanizması kullanılarak vakfı kapatıldı ve vakfın tüm mal varlığına el konuldu. Kanaatimizce 28 Şubat sürecini başlatan zihniyet ve daha sonra siyasi ve karanık odaklar tarafından alınan kararla yaşanan bu süreç olayın arkasındaki güçlerin karanlık yönlerini ortaya koymaktadır..

Şehit İzzettin Yıldırım ağabeyimizin temsil ettiği Zehra Vakfı fikri yapısı; nefret ve husumet ikliminden uzak durarak, ülkedeki tüm insanlar arasında ırk, din, mezhep ve düşünce ayrımı yapmadan, barıştan, adaletten ve hukukun üstünlüğünden yana idi. Gönüldaşları üstadları Bediüzzaman’dan ve şehid ağabeylerinden aldıkları bu mirası kendilerinden sonraki nesillere de aktarmaya devam edeceklerdir.

Dünyada bu davanın şahitliği dışında bizler çoktan uhrevi mahkemeye dilekçelerimizi sunduk. O, hesapları seri gören, zerre ağırlığınca iyiliği ve kötülüğü yok saymayan ve her şeye gücü yetendir. Bunun dışında ne provakasyonlara gelmeye ne de üstadımız ve şehidimizin yol ve yöntemi dışına çıkmaya niyetimiz vardır.

Elbette bu plaların sahipleri, kirli oyunun tezgahçıları ve bilhassa 28 Şubat ve sonrasında değişik örgütler tarafından işlenen cinayetlerin faillerinin bulunup yargılanarak cezalarının dünyada da görülmesi toplumun olduğu kadar bizim de öncelikli talebimizdir. Şüphesiz bu görev de öncelikle yargının olmak üzere yürütme ve yasama erklerinin görevidir. Ne var ki bugüne kadar bu üç erkin de görevlerini hakkıyla yerine getirmediği açıkça ortadadır.

Kamu vicdanını yaralayan bu olayların bir daha yaşanmaması için tüm yetkilileri bir an önce görevlerini hakkıyla yapmaya davet ediyor ve sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Kapatılan Zehra Vakfı yöneticileri ve İzzettin Yıldırım’ın dava arkadaşları

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89