• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 11 °C

Zana korucu köylerine gitti!

Zana korucu köylerine gitti!
Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Adayı Leyla Zana, korucu köylerine gitti.

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Adayı Leyla Zana,  korucu köylerine gitti. Ziyaretlerde konuşan Zana, "Devlet silahını taşımaya mecbur bırakılan değerli kardeşlerim bir gün silahlarını bırakıp halklarının yanında yer alacaklarına inanıyorum" dedi.

Seçim bölgesi olan Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde çalışmalarını sürdüren Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Adayı Leyla Zana, köyleri ziyaret etti.

Ziyaretler sırasında konuşan Zana, "Sizlere bir şeyler anlatmamıza gerek kalmıyor, artık herkesin evinde televizyon var ve yaşanan olumlu ve olumsuz şeyler herkes tarafından çok iyi bilinmektedir. 86 yıldır bu sistem tarafından gelen tüm partilerin Kürtlere bakışları, yaklaşımları hep aynıdır. Değerli kardeşlerim, ablalarım, kardeşlerim; bu sistem partililerin yüzündeki perdeleri indirerek gerçek yüzünü ortaya çıkarın, bunların sizin birliğinizi bozmalarına izin vermeyin. Sesleriniz farklı, farklı çıkmasına izin vermeyin, kendi birliğiniz ve beraberliğinizle geleceğiniz aydınlatabilirsiniz" diyerek, herkesin birlik olmasını istedi.

"Bu topraklarda yaşayan analar çok fazla ağladı" diyen Zana, "Çok acı çektik. Çok çocuk boynu bükük kaldı. Sistem bilinçli bir şekilde her birimize bir şeyler dayattı" dedi.

Koruculuk sistemine de değinen Zana, "Devlet silahlarını sırtlarında taşıyan değerli kardeşlerim de, inanıyorum ki duygu ve düşüncelerinde her zaman halklarıyla beraberdirler. Gün gelecek onlar da bu silahı bırakacak, kendi işlerini yapacak, kendi tarlalarında emekleriyle temiz ekmeklerini kazanacaklar. Gün gelir bu toplum hep bir arada olacak. Gün gelecek tüm sorunlar, beyinlerdeki çelişkiler bir kenara bırakılacak, gün gelecek bizi parçalayanlar kendilerinden utanacaklar. Alın akıyla birbirimize el uzatıp ekmeğimizi paylaşacağız. Bunları çocuklarımızın gözlerinden görüyorum, anaların yüreğinde ki acılardan görüyorum. İnanıyor ki bu toplum tekrar toparlanarak bir araya gelecek ve dünyaya bu birlikteliğini gösterecek" şeklinde konuştu.

"Tüm dünya Kürtlerin direnişini izliyor" diyen Leyla Zana, koruculara şu çağrıda bulundu: "Her ne kadar yanlış yerde olsanız bile Kürtler arasında birlik ve beraberlik temeli atıldı. Bu birlik ve beraberliğin içinde sizlerin de yer alacağınıza inanıyorum. Değerli arkadaşlarım; beni duydular umut ediyorum ki bir an önce bu silahları bırakıp kendi halkınızın yanında yer alırsınız." (ANF)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89