• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 5 °C

Zana, Erdoğan'la yaptığı görüşmeyi anlattı!

Zana, Erdoğan'la yaptığı görüşmeyi anlattı!
Leyla Zana, Avrupa Parlamentosu'nda (AP) yaptığı konuşmada, Erdoğan'la görüşmesinde Türkiye'deki olumsuzlukları aktardığını söyledi.

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, Avrupa Parlamentosu'nda (AP) yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesinde Türkiye'deki olumsuzlukları aktardığını ve Erdoğan'ın da kendisini büyük bir sabırla dinlediğini söyledi.

AP Kadın Hakları ve Cinsiyet Eşitliği Komitesi ve Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu (KPK) AP kanadının ortaklaşa düzenlediği "Türkiye'de Kadın Hakları ve İfade Özgürlüğü" oturumunda konuşan Zana, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesinin çözüm konusunda kendisini umutlandırıp umutlandırmadığının sorulması üzerine şunları kaydetti:

"Burada görüşlerimi nasıl ifade ediyorsam, ya da mahkeme huzurunda, yargıçların karşısında neyi söylüyorsam Sayın Başbakan'la da o konuları tartıştık. Görüşmenin içeriğine fazla girmeyeceğim ama kendisi döndü, 'Çok karanlık bir tablo çizdin' dedi. 'Etrafınızdakiler yeterince pembe bir tablo çiziyor. Bana düşen olumsuzlukları çıplak biçimiyle size aktarmak, sizinle paylaşmak çünkü bu ülkede birinci derecede siyasi sorumlu sizsiniz. O nedenle olumlu taraflar sizin olsun ama olumsuzlukları da ortadan kaldırmak için herkesin elbirliğiyle çaba sarfetmesi gerekiyor' dedim. Yaklaşık 1 buçuk saat görüştük. Çok nazik bir şekilde karşıladı. Ama Türkiye'deki olumsuzlukları da, burada ne anlattıysam belki daha da fazlasını kendisiyle paylaştım. Büyük bir sabırla dinlediler.

Umuyor ve diliyorum ki bundan 3 yıl önceki performanslarına ve uygulamalarına geri dönüş yaparlar. Çünkü şu anda güvenlik öncelikli konsept toplumun her kesimini yaktı, yakıcı hale geldi. Sadece güvenliği öncelerseniz insan hakları, demokrasi veya özgürlükleri orada dillendirmenin mümkün olmadığını insan görebiliyor, yaşayabiliyor. Bunu aslında 11 Eylül'de ABD başlattı. Teröre karşı bir konsept geliştirdi ve bu dalga dalga yayılmaya başladı. Oysaki şiddetin durması, terörün ortadan kalkmasının yegane formülü ve ilacı demokrasidir, özgürlükler ve insan haklarının iyileştirilmesidir."

"Türkiye'de Kadın Hakları ve İfade Özgürlüğü" oturumunda konuşan ve soruları cevaplandıran Zana, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın da çözüm sürecine etkin biçimde katılması gerektiğini belirterek, "Öcalan'ın çözüm sürecine katılımı konusunda Türkiye'de yürütülen tartışmalar gösteriyor ki toplum çözüme hazır. Tek yapılması gereken siyasi iktidarın acil olarak adım atmasıdır" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89