• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 14 °C

Zaman geçtikçe kaygılarımız artıyor

Zaman geçtikçe kaygılarımız artıyor
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Zaman geçtikçe işçilerle ilgili kaygılarımız artmıyor değil" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 30 işçinin toprak altında bulunduğu göçük bölgesinde kurtarma çalışmalarına refakat ediyor. Bakan Yıldız, burada basın mensuplarına kurtarma çalışmalarındaki son durum ile ilgili bilgi verdi. Bakan Yıldız, ''Zaman geçtikçe işçilerle ilgili kaygılarımız artmıyor değil. Bunu söylemek zorundayım.'' dedi.

Denizden eksi 540 metre kadar aşağıda kaya ve taşlardan oluşan bir birikinti oluştuğunu anlatan Bakan Taner Yıldız, kurtarma ekiplerinin dönüşümlü olarak 2'şer 3'er saatlik çalışmalarla mahsur kalan işçilere ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.

Bakan Taner Yıldız şöyle konuştu: ''Şuanda 540 metre aşağıda kaya ve taşlardan oluşan bir birikinti oluşmuştu. O göçüğün tahkim edilerek oradan geçmeyle alakalı arkadaşlarımız önce oranın havalandırmasını yaptılar. Havalandırmanın ppm değerleri itibarıyla şu anda 600 civarında, çalışılabilecek bir ortam var. En son oradan çıkan arkadaşlarımızla beraber 2,5 metre kadar girmiş durumda. O göçüğü belki 7-8 metrelik göçüğü mutlaka açmamız lazım ki işçi kardeşlerimize ulaşabilelim. Hem bir yandan işçi yakınlarının acılarını, kederlerini paylaşıyor, bir yandan da işimize devam ediyoruz. O yüzden en son geldiğimiz noktada inşallah bir an önce yaklaşık 5 vardiyada arkadaşlarımız dönüşümlü olarak 2'şer 3'er saatlik çalışmayla işi daha da hızlandırmaya gayret ediyorlar. Bütün taşkömürü işletmelerinde 300 bin metre aşağıda yani 300 kilometre çalışılacak kömür alanı var. O yüzden burada 2 bin-2 bin 500 metre mesafeden yani bulunduğumuz kazanın olduğu yere gitmek için yaklaşık 2 bin 500 metrelik mesafe kat ediliyor. Hemen hemen de 500 metre de aşağıya inilerek mesafe kat ediliyor. O yüzden zor çalışma şartlarında mutlaka tecrübeli kurtarma ekipleri ile beraber bunu bir an önce nihayetlendirmek zorundayız. Ama uzun soluklu ve sabırla yürütmemiz gereken bir çalışma. Tabi ki zaman geçtikçe işçi kardeşimizle alakalı kaygılarımız ve endişelerimiz de artmıyor değil. Bunun söylemek zorundayım. Ama Allah'tan ümit kesilmez. Bizim de çalışmalarımız bu yönde devam ediyor.''

"LÜTFEN BABAMI KURTARIN"

Bu arada, Zonguldaklı Şaziye Zoroğlu, göçük altında olan kayınpederi Mustafa Zoroğlu için Bakan Taner Yıldız'ın yanına gelerek, "Sayın Bakanım, lütfen babamı kurtarın, dileyin benden ne dilersiniz." diye istekte bulundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89