• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 6 °C

'Yüz kişilik PKK'li grup Türkiye'den çekildi' iddiası

'Yüz kişilik PKK'li grup Türkiye'den çekildi' iddiası
Hakkari ve Şırnak kırsalındaki 'askerle karşılaşması muhtemel' 100 PKK'li sınırı aşarak Zap ve Hakurk'a geçti. PKK'lileri F-16'lar kontrol etti.

Öcalan'ın 'sınır dışına çekilin' çağrısının ardından Hakkari ve Şırnak kırsalındaki 'askerle karşılaşması muhtemel' 100 PKK'li sınırı aşarak Zap ve Hakurk'a geçti. PKK'lileri F-16'lar kontrol etti.

İmralı görüşmeleriyle başlayan süreçte, kaçırılan kamu görevlilerinin serbest bırakılmasının ardından PKK ikinci somut adımı da attı. İklim koşullarının uygun olduğu sınıra yakın bölgede barınan PKK'li grup Öcalan'ın Diyarbakır Newrozu'nda yaptığı "sınır dışına çekilin" çağrısını yerine getirdi.

Akşam gazetesinden Beşir Ariz’in haberine göre Hakkari ve Şırnak kırsalında barınan yaklaşık 100 kişilik grup önceki gün sınırı aşarak Kuzey Irak'a geçti. PKK'lilerin, Türkiye-Irak sınırına en yakın bölgeler olan Zap ve Hakurk'taki PKK kamplarına gittiği öğrenildi.

ÇATIŞMAYA KARŞI...

Kandil'in talimatıyla sınır ötesine çekilen grubun özellikle Kuzey Irak sınırına yakın bölgede barınan PKK'lilerden oluştuğu ifade ediliyor. Seçilen grubun askeri üslerin yoğun olduğu Çukurca ve Şemdinli'deki Aktütün, Derecik, Gelişen ve Ulaşan bölgelerinin kırsalında barınan PKK'liler olduğu öğrenildi. Bu grubun, askeri birliklerle karşılaşıp çatışmaya girme riskine karşı bölgeden çekildiği anlaşıldı.

'BEKLEYİN' TALİMATI

Türkiye sınırları içinde yaklaşık 2 bin PKK'linin bulunduğu tahmin edilirken, ağır iklim şartlarının devam ettiği yüksek alanlarda kış üslenmesinde olan PKK'lilere de Kandil'den talimat gönderildiği öğrenildi. Kandil, bu gruplara "sığınaktan çıkmayın süreçle ilgili gelişmeleri bekleyin" talimatı verdi.

BU bölgelerde bulunan PKK'liler de yaza doğru aşamalı olarak Kuzey Irak'taki kamplara geçecek. PKK'lilerin öncelik olarak Kandil'e, buradaki yoğunluğun fazla olması durumunda ise Suriye'deki Kamışlo bölgesine gideceği öğrenildi. Çekilme aşamasında üst düzey PKK'lilerin ise Kandil'de kalacağı ve süreci buradan izleyeceği belirtildi.

F-16'LAR KONTROL İÇİN UÇTU

Newroz öncesi hemen her gün Kuzey Irak'taki PKK kamplarını bombalayan jetler, dün ise "kontrol" uçuşu için havalandı. Diyarbakır'daki 8'inci Ana Jet Üssü'nden 5 F-16 savaş uçağı havalandı. Jetler, Irak'ın kuzeyine geçip PKK kampları üzerinde uçtu. Gelen emir doğrultusunda bombardıman yapılmadı. Bu uçuş öncesi İnsansız Hava Araçları'nın da sınırdaki hareketlilikle ilgili görüntü aldığı belirtildi. PKK'nin sınır dışına çekilmesi sürecinde jetlerin 'olağandışı hareketleri' tespit edebilmek için sürekli sınır bölgesinde uçuş yapacakları öğrenildi. (Radikal)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89