• BIST 9203.37
  • Altın 4296.947
  • Dolar 39.6155
  • Euro 45.6765
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 18 °C

'Yunanlılar Ankara önüne geldiğinde eşittik de, şimdi mi eşit değiliz hanımefendi'

'Yunanlılar Ankara önüne geldiğinde eşittik de, şimdi mi eşit değiliz hanımefendi'
CHP'li Birgül Ayman Güler'in konuşmasına tepkiler sürüyor.

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in meclis genel kurulunda yaptığı konuşma partiden bir istifaya yol açarken, kendi partisinden ve BDP'den de eleştiri aldı. Güler'in sözlerinin ardından gözler partinin Kürt kökenli milletvekillerine döndü.

Akif Hamzaçebi (CHP Grup Başkanvekili): Genel Kurul'da bir tasarının görüşmeleri sırasında bir çok görüş ortaya konulabilir, tartışılabilir. Bunlar daha iyiyi, doğruyu bulabilmek için yapılır. Orası demokrasinin olduğu bir yerdir. Grup adına ifade edilen görüşlerin dışındaki milletvekilleri kişisel görüşlerini açıklayabilirler. Demokrasilerde insanların kökenine göre herhangi bir ayrım yapılmaz, bütün insanlar eşittir. Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan bütün vatandaşlarımız eşit haklara sahiptir. 

Selahattin Demirtaş (BDP Eş Başkanı): Kürtler de diğer halklarla eşit olmalı diyenler Kürt ırkçısı oluyor,Akp, Mhp, Chp Türk ırkçılığının alasını yaparken adı milli birlik oluyor. Akp,mhp,chp de B.Ayman Güler gibi düşünmeyen sadece bir kaç milletvekili vardır.Bu söylediğim bir suçlama değil maalesef bir gerçektir. (twitter)

Altan Tan (BDP Diyarbakır Milletvekili): Yunanlılar Ankara önüne geldiğinde eşittik de, şimdi mi eşit değiliz hanımefendi.

Melda Onur (CHP İstanbul Milletvekili): Bayburt'tayım. Konunun detaylarına hakim değilim. Milletvekili arkadaşlarımla ilgili sosyal medya üzerinden yorum yapamam. (twitter)

Pervin Buldan (BDP Iğdır Milletvekili ): CHP dün akşam anadilde savunma yasalaşırken faşizan tutumunu ortaya koymuş,Sosyal demokratlıkla ilgileri olmadıklarını ispatlamışlardır. (twitter)

Ömer Çelik (Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı): "İrkciyim" diyenlerin irkciligina karantina uygulamak kolay. Ama sosyal demokratiz diyenlerin irkciligi bukalemun gibidir. Cok tehlikelidir.(twitter)

Ferhat Tunc (Sanatçı)‏: Dersim katili bu ırkçı zihniyetle hala 'gurur duyuyorum' diyerek ortalıkta dolaşan sözüm ona 'muhalif' geçinenlerin utanacakları andır! (twitter)

Devam edecek...

  • Yorumlar 12
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89