• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 11 °C

Yüksekova'daki olaylarda 2 kişi yaşamını yitirdi

Yüksekova'daki olaylarda 2 kişi yaşamını yitirdi
Yüksekova'da bugün şehir merkezinde çıkan olaylarda iki kişi silahla vuruldu. Vurulan kişi kaldırıldıkları hastanede yaşamlarını yitirdi.

Öğlen saatlerinde PKK'lilerin mezarlarının tahrip edilmesini protesto eden kitleyle polisler arasında çıkan gerginlikte silahla vurulan Veysel İşbilir (32) ve Reşit İşbilir (34) isimli yurttaşlar kaldırıldıkları Yüksekova Devlet Hastanesi'nde yaşamlarını yitirdi.

Edinilen bilgilere göre gerginlik sırasında kısa süreli bir çatışma yaşandı. Çatışama esnasında amca yeğen olan Veysel ve Reşat İşbilir isimli yurttaşlar silahla vurularak Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan müdahelelere rağmen kurtarılamayan yurttaşların yakınları hastaneye akın etti.

48966

Yaşamlarını yitiren Veysel İşbilir ile Reşit İşbilir'in amca yeğen oldukları öğrenildi. Yakınlarının ölüm haberini alıp hastaneye akın eden İşbilir ailesi ve yakınları ile polisler arasında yaşanan gerginlik polislerin hastane binasından çıkarılması ile son buldu. Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora ve BDP Yüksekova İlçe Başkanı Nail Durmaz'ın da müdahale ettiği gerginlik sırasında camlar kırıldı.

POLİS ACİLİN KAPISINA GAZ BOMBASI ATTI

Yüksekova Devlet Hastanesi'nde sessiz bekleyiş devam ederken, polisle yaşamını yitirenlerin aileleri arasında yine gerginlik yaşandı. Acil polikliniğinin önünde yaşanan gerginlikte polis içerde hastalar olmasına rağmen gaz bombası kullanmaktan çekinmedi.

HAKKARİ VALİLİĞİ İKİ SAAT SONRA AÇIKLAMA YAPTI

Olayın yaşanmasının ardından ilk resmi açıklamasını yapan Hakkari Valiliği 'olayların başlamasından bir saat sonra eylemicilerin '8-9 uzun namlulu silahla değişik mevkilerden TOMA araçlarına ateş etmeye başladıklarını' iddia ederek, zırhlı araçlarda zarar oluşunca polis özel hareket timlerinin devreye sokulduğunu açıkladı.

Hakkari Valiliği açıklamasında polisle çatışmaya girdiğini iddia ettiği Veysel İşbilir (34) ve Mehmet Reşit İşbilir'in (32) hayatlarını kaybettiğini söylerken 'kamu kuruluşlarınca düzenleme yapılan veya tahrip edilen herhangi bir mezarlık bulunmamaktadır' açıklamasında bulundu.

Açıklamada olayla ilgili soruşturma başlatıldığı da açıklandı.

GAZETECİ MUZAFFER DURU: ÖLENLER SANAYİ'DE ÇALIŞIYOR 

Gazeteci Muzaffer Duru'nun  verdiği bilgilere göre olay anında 5 dakikalık bir silah sesi duyuldu ve daha sonra 2 yaralı hastaneye getirildi. Yüksekova Sanayi Bölgesi'nde demir kaynakçısı olarak çalıştığı öğrenilen amca ve yeğen Veysel ve Reşit İşbilir isimli yurttaşlar, hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Duru, yaşamını yitiren 2 kişinin kimin açtığı ateşle hayatını kaybettiği konusunda kesin bir bilginin bulunmadığını aktardı. 

48964

Olay sonrası yurttaşların yakınları hastaneye akın etti. DİHA, görgü tanıklarına dayandırdığı haberinde morga kaldırılan 2 cenazeden Reşit İşbilir'in vücuduna iki kurşunun isabet ettiğini birinin sağ elinde diğerinin ise kalbinde olduğunu aktardı.

CİHAN HABER AJANSI, ÖLEN İŞÇİLERİ PKK'Lİ YAPTI!

Cihan Haber Ajansı ise haberinde "Hayatını kaybeden 2 kişinin terör örgütü PKK'da kaydı olduğu, daha önce örgütün 'milis yapılanması'nda bulundukları öğrenildi" ifadesini kullanarak sanayide çalışan işçileri PKK'li yaptı!

48962

HASTANEYE GAZ BOMBASI ATILDI

Hastane önü özel harekat polisleri ve zırhlı araçlarla ablukaya alındı. Polis ablukasında hastaneye gelen yaşamını yitiren amca-yeğenin akrabaları, polis tarafından engellenmeye çalışıldı. Bu sırada polisin hastaneye gaz bombası atmasıyla hastanede bulunan hasta ve yurttaşlar yoğun şekilde etkilendi. Duruma tepki gösteren yurttaşlar ile emniyet yetkilileri arasında uzun süreli tartışma yaşandı. Yaşanan gerginlik sırasında hastaneye girmeye çalışan özel hareket polisleri acil servis bölümünün kapı ve pencerelerini silah dipçikleri ile kırarak hastane içine girdi.

Polisin daha sonra dağıldığı, şu anda hastane önünde yalnızca yurttaşların olduğu bildirildi.

DEMİRTAŞ YÜKSEKOVA'YA GİDİYOR 

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, Reşit ve Veysel İşbilir'in cenaze törenlerine katılmak için yarın Yüksekova'da olacağı bildirildi. Demirtaş'ın yanı sıra çok sayıda BDP milletvekilinin de Hakkari'ye gitmesi bekleniyor.

  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89