• BIST 9133.3
  • Altın 3693.036
  • Dolar 37.9999
  • Euro 41.0546
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 18 °C

Yüksek Konsey: Referandum ertelenmeyecek!

Yüksek Konsey: Referandum ertelenmeyecek!
Federal Kürdistan Başkanı Mesud Barzani başkanlığında referandumun gündemiyle toplanan Kürdistan Referandum Yüksek Konseyi son sözü söyledi.

Konsey, Kürdistan'ın bağımsızlık referandumunun ertelenmeyeceğini ve belirlenen tarih olan 25 Eylül'de yapılacağını duyurdu.

Toplantı ardından Konsey'den yapılan yazılı açıklamada toplantıda referandumun ertelenmesi önerisinin ret edildiği, ertelenmesiyle ilgili Kürdistan yönetimine sunulacak önerilerin değerlendirileceği ancak yapılacak önerilerin bağımsızlık yolunda gerçekleştirilecek referandumdan daha ileri bir düzeyde olması gerektiği vurgulandı.

Referandumun Kürdistan halkının kendi kaderini tayin etme hakkını elde etmesinde nihai amaç olan bağımsızlık için bir araç olduğunun altının çizildiği açıklamada, referandumun ertelenmesi talebinde bulunan uluslararası güçlere taleplerinden dolayı teşekkür edilerek şu ifadeler kullanıldı:

"Kürdistan halkının kaderini tayin hakkı garanti edilmediği bu öneriler kabul edilmemiştir ve referandumun belirlenen tarihte gerçekleştirmesine karar verilmiştir. Bununla birlikte Kürdistan yönetimi hem bölge hem de uluslararası düzeyde konuyla alakalı taraflarla diyaloğu sürdürecektir."  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89