• BIST 9079.97
  • Altın 2308.811
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.0923
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 12 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 11 °C

YSK geri adım attı!

YSK geri adım attı!
Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), bazı bağımsız milletvekili adaylarının adaylıklarının iptaline ilişkin değerlendirme toplantısı sona erdi.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), bazı bağımsız milletvekili adaylarının adaylıklarının iptaline ilişkin değerlendirme toplantısı sona erdi. Yapılan açıklamada, BDP'den bağımsız olarak müracaat eden 7 adaydan İsa Gürbüz hariç diğer adayların seçime katılabileceği belirtildi.

Kurul, daha önce adaylıkları veto edilen 6 bağımsız adayın milletvekili seçimlerinde aday olmalarına engel durumlarının olmadığına karar verdi.

Leyla Zana, Hatip Dicle, Ertuğrul Kürkçü, Gültan Kışanak, Sabahat Tuncel ve Salih Yıldız seçimlerde aday olabilecek.

YSK’dan veto yiyen Leyla Zana, Hatip Dicle, Gültan Kışanak, Sabahat Tuncel gibi isimler mahkemelerden memnu hakların iadesi ile ilgili belgeleri alıp, YSK’ya itiraz başvurusu yapmışlardı.

27734

BDP'lilerden karara ilk tepkiler

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) Leyla Zana, Hatip Dicle, Sebahat Tuncel, Ertuğrul Kürkçü, Gülten Kışanak, Salih Yıldız'a adaylık vizesi veren kararını BDP'li siyasetçiler NTV canlı yayınında değerlendirdi.

Bugünkü kararla yeniden aday olan Sebahat Tuncel, Türkiye'nin doğru bir rotaya girdiğini söyledi: "Demokratik muhalefet de buna tepki gösterdi. Yüzde 10 seçim barajı yeniden tartışılıyor. Bunlar Türkiye'ye yakışmıyor. Gelinen noktada tartışmalar Türkiye'nin bu düzeyi çok aştığını gösteriyor. Sokaklar çok gerildi, bir yurttaşımız yaşamını yitirdi. Buna değer miydi? YSK'nın yanlış kararından dönmesi bundan sonraki atmosferi etkileyecektir.

YSK böyle bir karar verdi. Bir seçim sürecine girerken problemlerimizle giriyoruz. Kürt sorunu var ve bu sorunun çözüm yeri parlamento. Bu karar Türkiye'yi de doğru bir rotaya girmesini sağlayacak."

BDP'li Sırrı Sakık, şunları söyledi: "Kararı çok önemsiyoruz ama bu karara dün kan karıştı. Bu noktaya geleceğimizi hepimiz biliyorduk. Neden ağır bedeller ödenmeden gerçek kararlar verilmiyor, bundan dolayı üzgünüz. İki üç günlük süreçte Türkiye kamuoyunun vicdanı ayağa kalktı ve hep birlikte kazandık. Ama üzgünüz, kırgınız. Ölen gencin bedelini kim ödeyecek?

NTV canlı yayınına bağlanan bir diğer isim Aysel Tuğluk, kararla ilgili ilk değerlendirmeyi yaptı: "Keşke bunlar hiç yaşanmasaydı, demokrasi adına önemli bir kazanım olduğunu düşünüyorum. Karar infial yaratmıştı, yeni düzeltme herkesi biraz rahatlatacaktır. Kimseye kararı anlatamıyorduk. Karar düzeltilmemiş olsaydı çok daha gergin günler yaşayacaktık. Seçimin meşruiyeti çok tartışmalı olacaktı."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89