• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 29 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 20 °C

YPG: Hesabını çok ağır bir biçimde soracağız

YPG: Hesabını çok ağır bir biçimde soracağız
YPG, "Biz başta kendilerini Selahaddin Taburu olarak tanımlayan Kürtleri sorumlu görüyoruz" dedi.

Batı Kürdistan Halk Savunma Birlikleri (YPG) Genel Komutanlığı, YPG Halep Komutanı Şaha Eli Evdo’nun (Nujin Derik) öldürülmesini “Vahşi bir cinayet” olarak tanımlayarak, hesabının mutlak sorulacağını belirtti.

YPG Halep Komutanı Şaha Eli Evdo (Nujin Derik) 26 Ekim günü, Eşrefiye mahallesine saldırıda öldürülen Selahaddin Eyubi adlı grup üyelerinin cenazelerini teslim etme sırasında, aynı grup tarafından esir alınarak ardından infaz edilmişti. YPG Genel Komutanlığı olayla ilgili yaptığı açıklamada, mutlak hesap soracaklarını bildirdi.

YPG Genel Komutanlığı, YPG Halep Komutanı Şaha Eli Evdo’nun öldürülmesi olayıyla ilgili şunları belirtti:

“26 Ekim günü, hain Kürtlerden oluşan çeteci bir grup Halep’in Kürt mahallesi Şerefiye’ye saldırıda bulundu. Bu sivil gösterilere karşı saldırıda, çok sayıda Kürt yurttaş katledildi ve yaralandı. Bunun üzerine YPG güçleri devreye girerek çeteci gruba karşı harekat gerçekleştirdi. Bunun sonucu çok sayıda saldırgan öldürüldü ve yaralandı. Silahlı grup ölü ve yaralılarını bırakarak kaçmak zorunda kaldılar. Çatışma sırasında arabulucular devreye girerek, saldırganların Kürtlerin bölgelerine yaklaşmaması koşulu ile ölü ve yaralılarını istediler. Zaten bizim de amacımız kimsenin Kürtlerin bölgelerine saldırmamasıydı. Hiç kimsenin sahasına karşıt bir tutumumuz yoktur. Biz de kimsenin bölgelerimize yaklaşmasını istemiyorduk, bundan dolayı da çete grubunun ölü ve yaralılarının teslim edilmesine olumlu yaklaştık. Bunun üzerine, Halep Komutanı yoldaş Nujin Derik öncülüğünde bir grup arkadaşımız, ölü ve yaralıların teslim edilmesi için, belirlenen noktaya gittiler. Ancak çeteci grup burada arkadaşlarımıza pusu kurmuştu. Ölü ve yaralılarını aldıktan sonra, arkadaşlarımızın üzerine el bombaları attılar. Bunun üzerine tekrar çatışma çıktı, çatışma sonucu Nujin Derik yoldaşımız yaralı olarak kaçırdılar.

Bu olaydan bir gün sonra arkadaşımızla telefon üzeri ilişkiye geçtik. Biz yaralı ve onların elinde olduğunu biliyorduk. Ancak daha sonra hiçbir ilişki kurulamadı. Çeteci grubun, ‘Öldüreceğiz’ tehdidi dışında bir bilgi edinemedik.”

VAHŞİCE KATLEDİLDİ

YPG, olaylara son vermek için, 1 Kasım günü, Efrinin önde gelenleri ile Halep’teki Özgür Suriye Ordusu Askeri Meclisi arasında, Halep’e bağlı Ezez’de bir görüşme gerçekleştiğini belirterek, “Bu görüşmede biz yoldaşımız Nujin’in vahşi bir biçimde katledildiğini öğrendik. Bu çeteci grup, söz konusu meclis aracılığı ile arkadaşımızın cenazesini teslim edeceklerini söyledi. Biz cenazesini almaya çalışıyoruz” dedi. (anf)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89