• BIST 9404.89
  • Altın 4197.297
  • Dolar 39.8403
  • Euro 46.7358
  • İstanbul 22 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 28 °C
  • Berlin 16 °C

YPG: Göğüs göğüse şiddetli çatışmalar yaşanıyor

YPG: Göğüs göğüse şiddetli çatışmalar yaşanıyor
YPG Basın Merkezi, 20. Gününe giren Kobanê direnişiyle ilgili yazılı açıklamada bulundu.

IŞİD'in Rakka, Dera Zor, Hol ve Irak'tan takviye ettikleri yedek güç, tank, top ve ağır silah desteğinde tüm gücüyle saldırdıklarını vurgulayan YPG, “20'nci gününe giren saldırılara karşı güçlerimiz ve halkımız büyük bir irade sergileyerek, sınırlı imkanlara rağmen direnişini sürdürmektedir” dedi.

Son iki gün boyunca Kobanê şehir merkezinin güneydoğu ucunda bulunan Miştenur tepesinde, şehrin güney ve doğu ucundaki çeşitli noktalarda ağır silah ve bombardıman eşliğinde saldırı düzenleyen IŞİD ile YPG güçleri arasında göğüs göğüse şiddetli çatışmalar yaşandığını kaydeden YPG, saldırganların ağır silahlarını şehrin yakınlarına konuşlandırarak kent merkezine top atışları yaptığını da bildirdi.

Açıklamada devamla dün geceki çatışmalara ilişkin şu bilgiler verildi:

“Doğu cephesinden çeteler tarafından düzenlenen 2 saldırı püskürtülmüş, batı cephesinde ise çetelere ait bir cephanelik havaya uçurulmuştur.

Son 24 saatte her 3 cephede yaşanan çatışmalarda güçlerimizin tespit edebildiği toplam 86 çete üyesi öldürülmüştür.

Çete saldırıları karşısında Kobanê'yi savunma kararlılığından tek bir an taviz vermeyerek büyük bir iradi duruş sergileyen 17 yoldaşımız kahramanca savaşarak şehadete ulaşmıştır.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89