• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 23 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 13 °C

Yeşil: En iyi saklanma yeri jandarma!

Yeşil: En iyi saklanma yeri jandarma!
Yeşil'in 1995 yılında MİT'e verdiği ifadenin tutanakları artık Ergenekon mahkemesinde. Tutanaklara göre Yeşil, "En iyi saklanma yeri jandarma" diyor.

Derin yapılanmanın gizemli isimlerinden Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım’ın 1995 yılında MİT’te verdiği 11 sayfalık ifadesinde çarpıcı iddiaları yer aldı. Yeşil ifadesinde o dönem polisten kurtulmak için Jandarma tesislerinde kaldığını şöyle anlatıyor: “İçişleri Bakanının emir subayı Savaş... binbaşının evi benim için en emniyetli yer. Polis beni oradan alamaz.” MİT tarafından 8 soru yöneltilen Yeşil, Alparslan Türkeş’in kendisine “PKK devletin işi. Komünistlerden fazla idam verdik, görev bize verilirse hazır olun” dediğini anlatıyor.

Star Gazetesi'nden Helin Şahin'in haberine göre Yeşil’in MİT’te verdiği ifadenin tamamı artık Ergenekon dava dosyasına girdi. MİT’in Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdiği ifadede, Yeşil’e 8 olayla ilgili bilgisi soruluyor.

"JANDARMA'DA SAKLANIYORUM"

Yeşil’e sorulan ilk soru 28 Ocak 1995’te Silivri’de cesetleri bulunan İran uyruklu Kürt asıllı Askar Simitko ile Lazım Esmaeili’nin kaçırılarak öldürülmeleri olayı olmuş. Yeşil bu olaylarla ilgisi olmadığını beyan edip, şahısların polisteki kişilerce öldürülmüş olabileceğini iddia ediyor. Yıldırım ifadesinin devamında sınır bölgesindeki hakimiyetinden de sözediyor. Sınır bölgesinde Jandarma frekansına girebildiğini, kendisindeki cihazların taramalı olduğunu, sınırdan girdiği yerde Yeşil dediği zaman hepsinin kendisini karşılayacağını ve tanıdığını anlatıyor.

Yeşil’e yöneltilen üçüncü soru ise jandarma ile olan ilişkisi. “Kalmam için en güzel yer jandarma” diyen Yeşil, şunları dile getiriyor: “Jandarma’nın sosyal tesislerinde kalıyorum ancak lojmanlarında da kalabilirim. Kalmam için en güzel yer Jandarma. Orada olduğum bilinir ancak öyle girilip kolayca alınmam. Ordu bile gelse alamaz, ordu üstlerine yürür. Jandarma’daki hakimiyetim süper. İçişleri Bakanının emir subayı Savaş... Binbaşının evinde kalabileceğimi, polisin gelip alamayacağını, en emniyetli yerin orası olacağını söyledi. Bütün bunlar Jandarmaya güvendiğim anlamına gelmez. Jandarma kazma, sap gibi adamlar bu işlerden anlamazlar ama beni vermezler ve Jandarma beni tanır.” 

1994'TE YAKALAMA KARARI ÇIKARILMIŞTI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen JİTEM Soruşturması’nda hakkında yakalama kararı çıkartılan Yeşil hakkında son olarak 1994 yılında öldürülen dönemin Tunceli Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Çillioğlu soruşturması kapsamında İnterpol aracılığıyla yakalama kararı çıkartılmıştı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89