• BIST 9524.59
  • Altın 2491.578
  • Dolar 32.5711
  • Euro 34.7377
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 7 °C

Yazarlar Baykal'ın istifasını yorumladı

Yazarlar Baykal'ın istifasını yorumladı
Baykal'ın, partisinin genel başkanlığından istifa etmesi üzerine farklı medya organlarından yazarlar görüşlerini dile getirdi.

NTV'ye konuşan yazarlar şu ifadeleri kullandılar:

Ahmet Hakan: Başka çıkar yolu yoktu

Ben bekliyordum Deniz Baykal'ın istifa edeceğini. Böyle bir olay karşısında Genel başkanlık görevini sürdürmesi imkansız görünüyordu. Bu sırtında bir kambur olarak kalacaktı. Baykal muhalifleri en sıkıştıkları anda Baykal'ı burdan vuracakları belliydi. Alçakça bir komplo kurulmuştu ve istifa etmekten başka bir çıkar yol yoktu.

Türkiye'nin geleceği açısından istifa etmesi gerekliydi. Çok üzgünüm keşke böyle olmasaydı. Keşke sandıkta yenilerek istifa etmek zorunda kalsaydı. Alçakça bir komplonun sonucunda gitmeseydi.

14823

Sayın Baykal çok özellikli bir yapısı vardı. Son dönemde yaptığı siyasi çalışmaları etkiliydi. Böyle bir durumla karşı karşıya gelmesinden dolayı üzgünüm

Tufan Türenç: Onurluca davrandı

Çok üzgün olduğumu belirtmek istiyorum. Baykal'ın bu konuda yapacağı bir şey yoktu. Böyle bir iddia karşısında istifa etmekten başka çaresi yoktu. Onurluca davrandı ve istifa etti. Böyle onurlu bir siyasetçinin bu şekilde veda etmesi son derece üzücüdür. İstifasından sonra da hakkını helal ettiğini söyledi. Ben kendi adıma bütün haklarımı helal ediyorum. Üzgün olduğumu belirtmek istiyorum. Bundan sonra tekrar döner mi dönmez mi onu bilemiyorum ama son derece onurlu bir davranış gösterdi. Dilerim tüm siyasetçiler böyle onurlu davranırlar. Baykal için üzgünüm. Bu aşağılık komploculuk bu hale getirdi. Bu komployu yapan bu aşağılık davranışların sorumlularını ortaya çıkarmak ve gereken cezayı vermek gerekiyor. Bize düşen bu rezil insanları ortaya çıkarmak olmalıdır.

Hüseyin Gülerce: Bu kadar önemli bir istifa daha olmadı

Hiç hesapta olmayan bir gelişmeydi. Bence cumhuriyet tarihinde istifalar olmuştur ama bu kadar önemli olan olmamıştır. Bu istifa önümüzdeki günlerde önemli gelişmeleri meydana çıkaracaktır. Önümüzde tartışmalı konular vardı. Sanırım bu istifa solda da hareketlenmeye neden olacak. Sayın Baykal'ın Başbakanı hedef göstermesi önemliydi.

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, istifa üzerine neler olabileceğine ilişkin soruyu şu şekilde yanıtladı:

''Kongremiz olacak. 22 ve 23 Mayıs'ta kongremizi yapacağız. Bu konuda Sayın Baykal'ın bize yol göstereceğine inanıyorum. Örgüt olarak Türkiye'ye tarih yazacak bir kongre olacak.''

CHP Eski Genel Başkanı Hikmet Çetin: Çok üzgünüm

Sayın Baykal benim uzun yıllardır dostumdur. Bu istifa artık Deniz Baykal'ın kenara çekileceği anlamına gelmez. İnandığı

değerler uğruna mücadele etmeye devam edecektir. Çok üzücü bir gelişmedir. Büyük üzüntü duyduğumu belirtmek istiyorum.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89