• BIST 9107.38
  • Altın 2324.452
  • Dolar 32.3734
  • Euro 34.9681
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 12 °C

Yavrusunu çuvalda taşıyan baba adalet bekliyor

Yavrusunu çuvalda taşıyan baba adalet bekliyor
Van'da cenazesi çuvalla taşınan Muharrem Taş davasında, üzerinden iki yıl geçmesine rağmen hiçbir ilerleme sağlanamadı.

Van'da cenazesi çuvalla taşınan Muharrem Taş davasında, üzerinden iki yıl geçmesine rağmen hiçbir ilerleme sağlanamadı. Baba Taş, bir an önce sorumluların cezalandırılmasını istiyor.

Van'ın Gürpınar İlçesi'nin o dönem köy statüsünde olan Yalınca Mahallesi'ne bağlı mezra olan Çalık'ta 2 Şubat 2014'te hastalanan ve yolların kardan kapalı olması nedeniyle hastaneye götürülemediği için ölünce, cenazesi çuvalla taşınan 1.5 yaşındaki Muharrem Taş'ın ölümünde ihmali olduğu gerekçesi ile başlatılan soruşturma bir yıldır sonuçlanmadı. Taş ailesi Muharrem'in ölümü ardından bir daha Çalık Mezrası'na dönmezken, gözyaşları içerisinde yaşadıklarını anlatan baba Abdulvahap Taş adaletin yerini bulmasını istediğini söyledi.

Gürpınar İlçesi’ne bağlı geçen yıl Mart ayında yapılan yerel seçimden önce köy statüsünde olan Yalınca'ya bağlı Çalık Mezrası’nda, 1 Şubat 2014 gecesi yolların kardan kapalı olması nedeniyle zamanında hastaneye götürülemeyen 7 kişilik Taş ailesinin 1.5 yaşındaki çocukları Muharrem öldü.

Otopsi işlemlerini yapmak ve suç duyurusunda bulunmak için, minik Muharrem’in cenazesini bir çuvala koyup sırtlarında taşıyan aile, yine yürüyerek 16 kilometre uzaklıktaki Yalınca'ya geldi. Daha sonra bir araca konulan cenaze, Yüzüncü Yıl üniversitesi Tıp Fakültesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi’nde otopsisi yapıldıktan sonra Van’daki Şabaniye Mezarlığı’nda toprağa verildi.

SORUŞTURMA SÜRECİ

Taş ailesi, çocuklarının ölümünden sorumlu tuttukları kurumlar hakkında şikayetçi olunca soruşturma başlatıldı. Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nında müdahil olduğu soruşturma kapsamında Başsavcılık ihmali olduğu öne sürülen yetkililer hakkında soruşturma yapılması için Van Valiliğinden soruşturma izni istedi. Van Valiliğinden izin çıkmayınca soruşturmayı yürüten savcı ve Van Barosu, Van Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurarak Van Valiliğinin soruşturma izninin verilmemesi kararına itiraz etti. İtiraz geçtiğimiz yıl Temmuz ayında kabul edilerek soruşturmaya izin vermeme kararı iptal edildi. Bu kararla birlikte olayda ihmali bulunduğu öne sürülen yetkililer hakkında soruşturma devam ediyor.

BİR DAHA DÖNMEDİLER

Büyük yankı uyandıran Muharrem'in ölümü ardından bir yıl geçti. Fakat Taş ailesinin fertleri acılarının ilk günkü gibi taze olduğunu söyledi. Taş ailesi çocukları Muharrem'in ölümünün ardında daha önce yaşadıkları Çalık Mezrası'na bir daha dönmedi. Köyde yaşayan diğer yakınları da mezradan ayrılınca mezrada kimse kalmadı. Baba Abdulvahap Taş, oğlunun acısının bir türlü dinmediğini belirterek, "Bir daha köye dönemedik. Şimdi ailemin evinde yaşıyoruz. Orda çobanlık yapıyordum. Burada da hayvan pazarına giderek geçimimi sağlamaya çalışıyorum" dedi.

ADALET BEKLİYORUZ

Abdulvahap Taş, Muharrem'in ölümünde ihmal olduğu iddialarıyla Temmuz ayında başlatılan soruşturmanın sonuçlanmadığını ve adaletin yerini bulmasını beklediklerini söyledi. Gözü yaşlı baba Taş, "Ben oğlumun acısını yaşadım. Oraya dönmek bizim için çok zor olacak. Ben dönsem de eşim çocuklarım gelmiyor. Ama mecburum burada benim ne mesleğim var nede yapacağım bir şey. Burada işsizim ve ailemi de geçindirmek zorundayım" diye konuştu. Anne Halise Taş ise bu acı olayın ardından mezra ismini bile dile getirmek istemediğini söyledi.

HEKİM VE TEKNİSYENİN GÖREV YERİ DEĞİŞMİŞTİ

Muharrem Taş'ın ölümünün ardından Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun talimatıyla başlatılan soruşturma ise 19 Şubat'ta tamamlanmış ve Van 112 Komuta Kontrol Merkezinde görevli bir Acil Tıp Teknisyeni ile 112 hekimine disiplin cezası verilerek görev yerleri değiştirilmişti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89