• BIST 9937.32
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 29 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 15 °C

YAŞ'ta ilk gün toplantısı sona erdi

YAŞ'ta ilk gün toplantısı sona erdi
Yüksek Askeri Şura (YAŞ), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki ilk gün çalışmalarını tamamladı.

Yüksek Askeri Şura (YAŞ), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki ilk gün çalışmalarını tamamladı.

Genelkurmay Başkanlığı Karargahı Çakmak Salonu'ndaki toplantının öğleden sonraki bölümü, saat 17.20 dolayında tamamlandı.

Toplantıda, terfi sırasında bulunan general, amiral ve albayların bir üst rütbeye yükseltilmesi, general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması ve emeklilik işlemleri ele alınıyor.

Disiplinsizlik ve ahlaki durumları nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ayrılacak personelin durumları da toplantıda değerlendiriliyor. Şura'da, TSK'yı ilgilendiren diğer konular da görüşülüyor.

Bu kapsamda, askeri stratejik konsept, TSK'nın program ve hedefleri ele alınıyor.

Şura, çalışmalarına Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda yarın devam edecek. YAŞ toplantısı, 4 Ağustos Çarşamba günü sona erecek.

Öğle saatlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Yüksek Askeri Şura üyeleri, Anıtkabir'i ziyaret etti. Başbakan Erdoğan, Yüksek Askeri Şura üyeleri, Atatürk mozolesine çelenk koydu.

Yüksek Askeri Şura toplantılarının başlamasının ardından verilen öğle arasında kurul üyeleri, Anıtkabir'i ziyaret etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki heyet, YAŞ Üyeleri yazılı çelenki Atatürk'ün mozolesine konulmasının ardından İstiklal Marşı'nı söyledi.

Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne gelen YAŞ üyeleri adına Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Başbakan Erdoğan, şunları yazdı:

"Cumhuriyetimizin 87. kuruluş yıldönümünü iştirak ettiğimiz bu dönemde, ülkemizi daha demokratik, daha istikrarlı, daha güvenli, daha güçlü ve daha aydınlık yarınlara hazırlamanın milletçe özverili mücadelesi içindeyiz. Milletimizin gözbebeği olan Tük Silahlı Kuvvetlerimiz de, ülkemizin güvenliği için fedakarca hizmet veriyor. Bütün kurum ve kuruluşlarımızın ortak bir dayanışma duygusu içnde hareket ediyor olması, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muassır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefine ulaşma yönündeki azmimizi ve ümidimizi artırıyor. Değişen, dönüşen yenilenen şartlar karşısında daima hazırlıklı yenilenen şartlar karşısında daima hazırlıklı ve donanımlı olan Türk Silahlı Kuvvetleri'miz açısından Yüksek Askeri Şura çalışaları büyük önem taşımaktadır. Bu inançla Ağustos 2010 Yüksek Askeri Şura çalışmalarının ülkemize, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı sabah saatlerinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda başladı.

Erdoğan, Genelkurmay Başkanlığı karargahına gelişinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ tarafından karşılandı. Genelkurmay Başkanlığı'nda Çakmak Salonu'nda saat 09.45'te başlayan toplantıya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Donanma Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Hüseyin Nusret Taşdeler, Genelkurmay İkinci Başkan Yardımcısı Orgeneral Bilgin Balanlı katılıyor.

Şura'da terfi sırasında bulunan general, amiral ve albayların bir üst rütbeye yükseltilmesi, general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması ve emeklilik işlemleri ele alınacak. Disiplinsizlik ve ahlaki durumları nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ayrılacak personelin durumları ele alınacak.

Şura kararlarının 4 Ağustos Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulmasının ardından kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89