• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 5 °C

Yarımağan: KPSS'de hata yok!

Yarımağan: KPSS'de hata yok!
Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) soruların çalındığı ve puanların yanlış hesaplandığı iddialarına ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan'dan cevap geldi.

İddiaları 'palavra' olarak niteleyen Yarımağan, "Netlerim eksik hesaplanmış diyenler bize başvursun. Her dilekçeyi inceliyoruz. Ama netlerim eksik diyenlerin hiçbirinin dediği doğru çıkmıyor. İsterlerse cevap kâğıtlarının fotokopisini bile veririz." dedi.

KPSS sonuçları 11 Ağustos'ta açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından soruların önceden çalındığı ve netlerin yanlış hesaplandığı iddiaları gündeme geldi. Günlerdir bir açıklama yapması istenen ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, suskunluğunu bozdu. İddiaları adayların 'daha yüksek puan almalıydım' isyanları ve 'umduğunu bulamayan öğrencilerin feryadı' olarak değerlendirdi. Soruların çalındığı iddialarını da 'ciddiyetten uzak' bulan Yarımağan, "Herkes bir şey söylüyor, akıl alacak şeyler değil. Sorular çalınsa şimdiye kadar kimsenin haberi olmaz mıydı? Yok öyle bir şey." dedi. Sınavda bazı adayların bazı testlerin tamamını çözmesine yönelik eleştirilere de tepki gösteren Yarımağan, "Bütün soruları nasıl çözdü diyorlar. Neden çözemesinler? Lise mezunları üniversite sınavında, ilköğretim öğrencileri SBS'de tüm soruları çözüyor da üniversite mezunları KPSS'de neden çözemesin? Yüz binlerce kişi giriyor sınava ve bazıları ciddi bir hazırlık yapıyor." diye konuştu. Ünal Yarımağan, kendilerinin 'sadece bir sıralama sınavı' yaptığının altını çizdi. Her sınavın kendi içinde değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, geçen seneki KPSS ile bu senekinin karşılaştırılmasının yanlış olacağını belirtti.

STANDART SAPMAYI DİKKATE ALMIYORLAR

Bu seneki KPSS puanlarının düşük olmasını 'soruların biraz kolay' olmasına bağlayan ÖSYM Başkanı, "Geçen sene 100 sorunun 90'ını yapan ile bu sene 100 sorunun 90'ını yapan aynı puanı alamayabilir. Netlerin hangi testten yapıldığı bile puanları etkiler. Bu sınava üniversite mezunları giriyor, anlamaları lazım. Standart sapma diye bir şey var, ortalamalar yükseldikçe puanlar düşer. Puanların nasıl hesaplandığını ve standart sapmaları da açıklıyoruz. Kendileri de hesaplayabilir." dedi. Netlerinin ve puanlarının yanlış hesaplandığını düşünen adayları 'dilekçe' vermeye çağıran Yarımağan, "Her dilekçeyi inceliyoruz. Ama 'netlerim eksik' diyenlerin hiçbirinin dediği doğru çıkmıyor. İsterlerse cevap kâğıdının fotokopisini veririz. Bilgi edinme kapsamında başvursunlar, hepsini kendilerine sunarız." çağrısı yaptı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89