• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 19 °C

Yargıtay harekete geçti!

Yargıtay harekete geçti!
Yargıtay Başkanlar Kurulu, telefonlarının usulsüz olarak dinlendiğine ilişkin Sincan Cumhuriyet Başsavcılığından gelen belge üzerine ön inceleme kararı aldı.

Yargıtay Başkanlar Kurulu, Yargıtay telefonlarının usulsüz olarak dinlendiğine ilişkin Sincan Cumhuriyet Başsavcılığından gelen belge üzerine ön inceleme kararı aldı. Yasaya göre Yargıtay ve üyelerinin dinlenmesi ancak Yargıtay 1. Başkanlar Kurulunun vereceği kararla gerçekleştirilebiliyor.

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Yargıtay'ın telefonlarının dinlenebilmesi için Birinci Başkanlık Kurulu'nun izni ve bu yönde karar olması gerektiğini belirterek, “Yargıtay ile ilgili bir dinleme varsa takipçisi olacağız” dedi. Gerçeker, Yargıtay'a gelişinde gazetecilerin telefon dinlemelere ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, Yargıtay Birinci Başkanlığı telefonlarının dinlendiğine ilişkin haberleri hatırlatması üzerine Gerçeker, konunun araştırıldığını, bilgilerin istendiğini ve bilgiler geldikten sonra gereğinin yapılacağını söyledi. Gerçeker'in çağrısı üzerine toplanan Yargıtay Başkanlar Kurulu, Yargıtay telefonlarının usulsüz olarak dinlendiğine ilişkin Sincan Cumhuriyet Başsavcılığından gelen belge üzerine ön inceleme kararı aldı.

YARGITAY TELEFONLARI BAŞKANLAR KURULU İZNİ İLE DİNLENİR

Gerçeker, “Yargıtay ile ilgili bir dinleme varsa biz onun takipçisi olacağız. Yargıtay'ın telefonlarının dinlenebilmesi için Birinci Başkanlık Kurulu'nun izni olması lazım, karar olması lazım. Onun dışında Yargıtay'ın telefonlarının dinlenmesi mümkün değil” diye konuştu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin'in de örgüt soruşturması kapsamında dinlendiğinin hatırlatılması üzerine Gerçeker, devam eden davalarla ilgili bir şey söyleyemeyeceğini ifade etti.

Yargıtay Başkanı Gerçeker, hakim ve savcıların dinlenmeleriyle ilgili birbiri ardına belgeler ortaya çıktığının ifade edilmesi üzerine de konunun Yargıtay kurullarında değerlendirileceğini, daha sonra basına ve kamuoyuna bilgi verileceğini söyledi.

YARGITAY SANTRALİNİN DİNLENDİĞİ İDDİALARI

Yargıtay santralinin usulsüz olarak dinlendiği iddiaları bir süredir gündemde bulunuyordu. Özellikle Ergenekon soruşturması sırasında gündeme gelen bu iddialar, geçtiğimiz hafta sonu Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin YARSAV başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun usulsüz dinlemelerle ilgili olarak yaptığı başvurunun kabul edilmesi ile TİB'in bilgisayarlarının incelenmesi sonucu ortaya çıktığı iddia ediliyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89