• BIST 9524.59
  • Altın 2492.323
  • Dolar 32.5526
  • Euro 34.6859
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 7 °C

Yağmur yağdı, hayat durdu

Yağmur yağdı, hayat durdu
İstanbul'da trafik kilitlendi, deniz otobüsü seferleri iptal edildi. İzmirliler yağış nedeniyle işlerine ve okullarına gitmekte zorlandı.

İstanbul'da dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak, trafikte birçok yerde aksamalara yol açtı.

Başakşehir, Bağcılar, Bakırköy, Silivri ve Pendik'in de aralarında bulunduğu bazı ilçelerde gök gürültülü sağanak etkili oldu.

Yağış nedeniyle özellikle TEM otoyolu, E-5 karayolu ve bağlantı yollarında yoğun trafik yaşandı. TEM Otoyolu Mahmutbey mevkisi, İkitelli Basın Ekspres Yolu ile TEM Başakşehir ve Atatürk Havalimanı bağlantı yolu noktalarında trafik adeta durma noktasına geldi. Yağış altında birçok trafik kazası oldu.

21854

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), hava muhalefeti nedeniyle bu sabah saat 08.00'de yapılacak Armutlu/Yenikapı-Bostancı ile 07.30'da yapılacak Bandırma/Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü seferlerini iptal etti.

İzmir'de gece saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli yağış nedeniyle polis ve itfaiyeye çok sayıda su baskını ihbarı yapılırken, yollarda biriken sular nedeniyle İzmirliler işyerlerine ve öğrenciler okullarına gitmekte zorlandı.

21855

Kırklareli'nde dün akşam saatlerinde başlayan sağanak ve fırtına etkisini sürdürüyor. Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Vilayet Meydanı'na kurulan protokol tribünü fırtınada yıkıldı.

ÇANAKKALE'YE 24 SAATTE 105 KG YAĞIŞ DÜŞTÜ

Çanakkale'de dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağanak, Barbaros Mahallesi, Troya Caddesi, İzmir Yolu, Atatürk Caddesi ile kent genelindeki bazı ara sokaklarda su birikintileri oluşturdu. Bazı araçlar yollarda kaldı, ekipler suyun tahliyesi için yoğun çaba gösteriyor.

Kentte sabah işlerine gitmek üzere evlerinden çıkan vatandaşlar ise su birikintileri ve yağış nedeniyle zor anlar yaşadı.

Çanakkale'de son 24 saatte metrekareye 101,5 kilogram yağış düştü.

Poyraz nedeniyle Kapatepe-Gökçeada ve Kepez Eceabat arasında deniz ulaşımı yapılamıyor. Ayrıca Erdek-Balıklı, Balıklı-Avşa, Avşa-Ekinlik, Ekinlik-Marmara seferleri de iptal edildi.

Ekim ayı uzun yıllar ortalaması metrekareye 66,6 kilogram olan Bursa'nın kent merkezinde, son 24 saatte yaklaşık 94,2 kilogram yağış düştü. Ekim ayı içerisinde Bursa'daki yağış miktarı ise 337,4 kilogram oldu. Bu oranla Bursa, uzun yıllar ortalamasının 5 katından fazla yağış almış oldu.

Marmara'da başta Balıkesir olmak üzere birçok merkezde metrekareye düşen yağış miktarında ortalamalar iki kat aşıldı.

DOĞU ANADOLU'YA KAR YAĞIŞI GELİYOR

Bu arada, Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece hava sıcaklığında düşüş yaşandı.

Gece en düşük hava sıcaklığı Kars'ta eksi 3, Erzurum'da eksi 2, Ardahan'da eksi 1, Ağrı 1, Erzincan ve Iğdır'da 8 derece olarak ölçüldü.

Hava sıcaklığındaki düşüşle birlikte, bölgede don olayı gerçekleşti. Ardahan kent merkezinde sabah saatlerinde işe gitmek isteyen vatandaşların, araçlarının camındaki buzları çözmeye çalıştığı dikkati çekti.

Bölgede yarından itibaren aralıklarla sağanak yağmur, hafta sonu ise yüksek kesimlerde kar yağışı görülecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89