• BIST 9894.08
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 26 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 11 °C

Yağmur bile engellemedi

Yağmur bile engellemedi
Soğuk havaya rağmen binlerce kişinin katıldığı 33. Kıtalararası Avrasya Maratonu yağmur altında yapıldı. Maraton nedeniyle birçok yol da trafiğe kapatıldı.

33. Kıtalararası Avrasya Maratonu, Boğaziçi Köprüsü gişelerinin Anadolu ayağına 300 metre mesafeden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın verdiği startla başladı. Köprüde bu sene bazı kurallan getirildiğini hatırlatan Topbaş, ''Artık halk yürüyüşü diyoruz, koşu demiyoruz. Köprüde piknik yapmak da yok. Keyifli bir gün'' de İstanbullulardan anlayış bekleyen Kadir Topbaş, “Yağışa aldırış etmeyenler buraya geldi. Biraz trafik açısından İstanbullulara zorluk vermişizdir ama bunu hoşgörüyle karşılayacaklardır'' diye konuştu.

33. Kıtalararası Avrasya Maratonu’nda Kenyalı atlet Vincent Kiplagat yine unvanını korudu. Geçen yıl yapılan yarışta da birinci olan Kiplagat, bu yıl 33’üncüsü düzenlenen maratonda bir kez daha birinciliği elde etti. Yarışın ilk etabından itibaren öne fırlayan Kenyalı sporcu, maraton boyunca ısrarla birinciliği rakiplerine bırakmadı. İlk etaplarda 9 atletin önde olduğu yarışta, mesafeler uzadıkça öndeki grupta yer alan sporcu sayısı azalmaya başladı. Eyüp’te sahil boyunca 3 atlet yarışa liderlik ederken, bir atletin Unkapanı’nda sakatlanıp bırakmasıyla Vincent Kiplagat ve Etiyopyalı Tarıku Jufar kalan bölümde büyük mücadelenin içine girdiler. Aksaray’dan Bakırköy Sahil Yolu’na birlikte giren iki atlet, bu parkuru da beraber döndü. Sahil yolunda birbirinden kopmayan sporcular Gülhane Parkı’na kadar ilk sırada yer almak için sürekli atak yaptılar. Ancak son bölümlerde rakibine üstünlüğünü kabul ettiren Kiplagat, finişi 2.10.58’lik derecesiyle ilk sırada tamamlayarak birinciliği elde etti.

Etiyopyalı Tarıku Jufar’ın 2.11.31’lik dereceyle ikinci sırada yer aldığı yarışta vatandaşı Tsegay Gebreselassie 2.13.39 üçüncü ve yine aynı ülkeden Kasime Adilo Roba da 2.14.20 ile dördüncü oldu.

BEKİR KARAYEL 5. OLDU

33. Kıtalararası Avrasya Maratonu’nda Türk sporculardan en büyük başarıyı Bekir Karayel gösterdi.

Bekir Karayel, 2.15.48’lik derecesiyle 5.’liği elde etti ve Türk sporcular adına en büyük başarıyı gösterdi. Yarışta Bekir Karayel’den sonraki sıraları da yine Türk sporcular elde etti. Sabri Kara 2.22.01 ile 6. ve Erkan Kuş 2.27.38 ile 7.’liği elde etti.

KADINLARDA DA ETİOPYA ÜSTÜNLÜĞÜ

Maratonda kadınlarda ise Etiyopyalı üstünlüğü vardı. Etiyopyalı sporcuların ilk 4 sırayı alarak büyük bir başarıya imza attığı yarışta Alemitu Abera 2.27.56’lık derecesiyle birinci oldu. Bu sporcunun ardından Fatuma Sado 2.28.01 ile ikinci, Tsega Gelaw 2.28.38 ile üçüncü ve Ashu Kasım da 2.30.37 ile dördüncü sırada yer aldı. Etiyopyalıların ardından Rus Albina Mayorova 2.31.16 ile beşinci oldu.

15 KİLOMETRELİK YARIŞI DA ETİOPYALI ATLET KAZANDI

33. Kıtalararası Avrasya Maratonu’nda koşulan 15 kilometrelik koşuda erkeklerde Etiyopyalı Atsedu Tsegay, kadınlarda ise aynı ülkeden Sosena Gezaw birinci oldu.Boğaziçi Köprüsü gişelerinin 300 metre gerisinden koşuya başlayan atletler, Beşiktaş ve Unkapanı’nın ardından yine Sultanahmet At Meydanı’nda finişe geldi. 15 kilometrelik yarış sonunda erkeklerde Etiyopyalı Atsedu Tsegay 44.05’lik derecesiyle 1., yine Etiyopya’dan Abayneh Ayele 44.13’lük derecesiyle 2. ve Kenya’dan Kiprotich Yegon 44.25 derecisiyle üçüncü oldu. Türk atlet Ali Haydar Tekgöz ise 46.32’lik derecesiyle koşuyu 5. sırada tamamladı. Kadınlarda ise Etiyopyalı Sosena Gezaw 50.45’lik derecesiyle birinci olurken, Binnaz Uslu 53.29’luk derecesiyle ikinci, Özlem Kaya ise 55.31’lik derecesiyle üçüncülüğü elde etti.

ÖDÜLLER

42 metre 195 metre uzunluğundaki maraton koşusunda erkeklerde ve kadınlarda birinci olan Vincent Kiplagat ile Alemitu Abera 50’şer bin dolar ödülün sahibi oldular. Yine erkeklerde ve kadınlarda ikinci olan sporcular 25’er bin, üçüncüler 15’er bin, dördüncüler 10’ar bin ve beşinciler ise 8’er bin dolar ödül kazandılar.

İSTANBUL’UN SEMBOLLERİYLE KOŞTULAR

"İstanbul koşuyor" sloganıyla gerçekleştirilen 33. Avrasya Maratonu’nda sporcular İstanbul’un sembol anıtları içinde koştular. İstanbul’un modern yüzünü yansıtan Boğaziçi Köprüsü’nden yarışa başlayan atletler, köprü üstünde panoramik deniz manzarasında İstanbul’un en güzel halini görme fırsatı buldular. Boğaziçi Köprüsü’nün ardından Beşiktaş’a gelen sporcular, buradan tarihi semt Tophane’yi geçtiler. Galata Köprüsü’nün üstünden İstanbul’un bir diğer tarihi semti Eyüp’e geçen sporcular, Balat’ı da arkada bırakarak Saraçhane’ye geldiler. Atletler, buradan Bakırköy Sahil Yolu’na çıkarak İstanbul’un bir diğer sembolü olan tarihi surlar boyunca koştular.

Zorlu yarış, İstanbul’un en önemli turist bölgesi Tarihi Yarımada’da sona erdi. Sahil Yolu’ndan Sarayburnu’na gelen atletler, Gülhane Parkı’ndan geçerek, tramvay yolundan devam ettiler. Ayasofya’nın yanından son düzlüğe giren sporcular, Sultanahmet Camii yanında yarışı tamamladılar.

YAĞMUR BİLE ENGELLEMEDİ

Atletlerin zorlu mücadelesine yağmur bile engel olamadı. Yarışın ilk etaplarında fazla hissedilmeyen yağmur, özellikle Beşiktaş Parkuru’ndan sonra yoğunlaştı. Sahil Yolu’na kadar yağmur altında gelen sporcular, yağışın azalmasıyla son bölümleri daha rahat götürdüler.

Sporcular, havanın sıcak olmaması nedeniyle zorlu yarıştan fazla etkilenmeyince, kendileri için ayrılan sular standlarda kaldı.

Bu arada, yarış boyunca sporcuların olası sakatlıkları için tıbbi malzeme de hazır tutuldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89