• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 23 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 9 °C

Yağış ve soğuk geliyor

Yağış ve soğuk geliyor
Yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinde sağanak yağış görülecek. Hava sıcaklığı ise iç ve batı bölgelerde 6 ila 8 derece azalacak.

 Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin kuzey, iç ve batı kesimlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, sabah saatlerinde Bursa, Bilecik, Sakarya, Kütahya, Bolu, Düzce ve Karabük ile akşam saatlerinden itibaren Trabzon, Rize, Hopa, Adana, Osmaniye ve İskenderun çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

 Hava sıcaklığı iç ve batı bölgelerde 6 ila 8 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar genellikle güney ve güneybatı, Marmara ve Batı Karadeniz ile zamanla Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun batısı ve Ege'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Güney Ege ve İç Anadolu ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, sabah saatlerinde Bursa, Bilecik, Sakarya, Kütahya, Bolu, Düzce ve Karabük ile akşam saatlerinden itibaren Trabzon, Rize, Hopa, Adana, Osmaniye ve İskenderun çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, taşkın, heyelan, yıldırım düşmesi, dolu vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekiyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Anadolu Yakası sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (23)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (24)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (26)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların akşam saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor. (34)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra ve gece saatlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (30)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (26)

ERZURUM: Parçalı bulutlu, gece saatlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (25)

DİYARBAKIR: Az bulutlu (34)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile sabah saatlerinde Balıkesir ve İstanbul'un Anadolu Yakası sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların sabah saatlerinde Bursa, Bilecik ve Sakarya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge geneli, öğle saatlerinde İç Ege sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Kütahya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar Güney Ege'nin iç kesimlerinde güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Isparta ve Burdur, öğle saatlerinden itibaren bölge geneli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların akşam saatlerinde Adana, Osmaniye ve İskenderun çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kuzeybatısı, öğle saatlerinden itibaren bölge geneli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar bölge genelinde güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Düzce, Bolu ve Karabük çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, akşam saatlerinden itibaren Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Erzincan ve Malatya ile gece saatlerinde bölgenin kuzeyi sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla batısı parçalı bulutlu geçecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89