• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 6 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 5 °C

Washington'da 2. Kürt Konferansı

Washington'da 2. Kürt Konferansı
HDP Washington Temsilciliği, 26 Eylül'de ikinci Kürt Konferansı'na ev sahipliği yapacak.

HDP Washington Temsilciliği, 26 Eylül'de ikinci Kürt Konferansı'na ev sahipliği yapacak. Geçen yıl Ekim ayında yapılan ilk konferansa ilgi yoğundu. PYD Eşbaşkanı Salih Muslim ilkinde olduğu gibi bu kez de Skype aracılığıyla salonda bulunan konuklara seslenecek. HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş da konferansta konuşma yapacak isimler arasında.

DEMİRTAŞ VE MÜSLİM KONUŞMACI

Halkların Demokratik Partisi-HDP, 26 Eylül'de ABD'nin başkenti Washington'da düzenleyeceği konferansla Kürt sorunu ve IŞİD ile mücadeleyi uluslararası düzeyde masaya yatıracak. "Ortadoğu'da Kürdistan'ın Yeni Realitesi: Riskler, Beklentiler ve Fırsatlar" konulu konferansta, HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ile Rojava'nın siyasi temsilcisi Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Salih Muslim de katılacak. Ancak, ABD'ye girişi engellenen Muslim geçen yıl olduğu gibi yine Skype aracılığıyla sunumunu yapacak. Federal Kürdistan Hükümeti Washington Temsilcisi Karwan Zebari'nin yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu gibi çok sayıda Kürt siyasetçi ve aydın da konuşmacılar arasında.

Konferansta, Ortadoğu'da Kürtlerin rolü ve yaşanan mevcut değişimlere katkıları farklı perspektiflerden ele alınacak. Organizatörler, bu konferans ile ABD'li diplomatik ve akademik çevreler ile medyanın bilgilendirilmesi ve Kürt sorununun ABD'de de gündemleşmesinin amaçlandığını söylüyor.

HDP Washington Ofisi'nden yapılan duyuruda, Ulusal Basın Kulübü'nde gerçekleşecek olan konferansla Ortadoğu'da yerini karamsarlığa bırakan 'Arap Baharı' ve Kürt Sorunu'nun tüm yönleri ile ele alınacağı belirtildi. Özellikle Irak ve Suriye'de yaşanan son dönemdeki gelişmelerin Kürdistan açısından riskler kadar fırsatlar da barındırdığı ifade edilen duyuruda, uluslararası kamuoyunun Kürtlerle dayanışmasının önemi vurgulandı ve konferansın bu yönüyle önemli bir ihtiyacı karşılayacağı dile getirildi.

Konferansa HDP, PYD, CHP temsilcilerin yanı sıra Êzîdî temsilciler ile Kürt ve Türk akademisyenler ile çok sayıda gazeteci katılacak.

İLKİ GEÇEN YIL YAPILMIŞTI

Konferans geçen yıl Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) organize ettiği Kürt konferansının devamı niteliğinde olacak. Washington'da BDP'nin ilk kez düzenlediği 28 Ekim tarihli konferansa; ABD'li siyasetçiler, diplomatlar, akademisyenler ve gazeteciler yoğun ilgi göstermişti. Organizatörler; Kürtlerin ABD'de kendini daha iyi anlatması ve tanıtması açısından bu gibi buluşmaların bir fırsat olduğuna dikkat çekerek konferansın her yıl yapılması kararı almıştı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89