• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 26 °C
  • Berlin 8 °C

Washington DC’de ağır silahlı askerler görevlendirildi

Washington DC’de ağır silahlı askerler görevlendirildi
Başkent Washington DC’de ağır silahlı askerler görevlendirilirken, New York dahil bazı kentlerde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Öte yandan Trump’ın kiliseye giderek İncil ile poz vermesi tepki topladı.

George Floyd’un sokak ortasında beyaz bir polis tarafından öldürülmesiyle ABD’nin Minneapolis kentinde başlayan ve ülke geneline yayılan isyan sürüyor.

Floyd için ülkedeki birçok şehirde insanlar bir haftadır sokaklarda. Eylemler nedeniyle son olarak başkent Washington DC, New York dahil olmak üzere birçok şehirde sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.

Yasağa rağmen eylemlerin sürdüğü Washington DC’de protestoculara karşı polis göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullandı.

Başkentte askeri polis de eylemcilere müdahale etti, bazılarını gözaltına aldı. Bu eylemler ABD Başkanı Donald Trump’ın Beyaz Saray’da yaptığı konuşma öncesi gerçekleşti.

Trump, binlerce ağır silahlı asker görevlendirdi

Trump, “ülke içi terör” kategorisine girdiğini öne sürdüğü eylemleri bastırmak için binlerce ağır silahlı askeri personel ve güvenlik gücünü görevlendirdiğini duyurdu.

George Floyd cinayeti ile ilgili adaleti sağlayacağını da iddia eden Trump, bir kez daha antifaşistleri hedef aldı: “Son günlerde, ulusumuz profesyonel anarşistler, şiddet yanlısı çeteler, kundakçılar, yağmacılar, suçlular, isyancılar, Antifa ve diğerleri tarafına çekildi.”

67022-014.jpg

Trump ayrıca, eyalet valilerinin Ulusal Muhafızları şehir merkezlerindeki caddelere konuşlandırmaması durumunda “hızla ABD ordusunu konuşlandıracağını” açıkladı.

CNN: Pentagon ordunun devreye sokulmasından “endişeli”

Demokrat Parti’nin başkan adayı olabilmek için de yarışmış olan Senatör Kamala Harris ise Trump’ın bu konuşması sonrası yaptığı paylaşımda, “Bunlar bir başkanın değil diktatörün sözleri” dedi.

CNN’e konuşan ABD Savunma Bakanlığı yetkilileri ise Trump’ın ülkede günlerdir süren protestoları bastırmak için orduyu devreye sokacağını açıklamasının, Pentagon’da bazılarında “derin ve büyüyen bir rahatsızlık” yarattığını belirtti.

6702-553.jpg

Trump, konuşmasının ardından ise yerleşkeden çıkarak Beyaz Saray’ın karşısındaki St. Johns Kilisesi’ne elinde tuttuğu İncil ile yürüdü ve burada poz verdi.

Kilisenin önünde kısa bir süre duran ve içeri girmeyen Trump, geniş güvenlik önlemleri altında Beyaz Saray’a döndü.

Bu bölgenin dini yetkilisi olan Piskopos Mariann Budde ise Trump’ı kiliseyi “dekor” olarak kullanmakla suçladı.

Washington Post gazetesine konuşan Budde, “Çok sinirlendim. Kilisemizi dekor olarak kullanmak için, göz yaşartıcı gazla etrafı boşaltacaklarını bana haber dahi vermediler” ifadesini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89