• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 3 °C

Volkan'ın ürküten yüzü!

Volkan'ın ürküten yüzü!
İzlanda'da patlayan volkan Avrupa'da gökyüzünü kül bulutlarıyla kapladı. NASA, hemen devreye girdi ve volkanın fotoğraflarını geçmeye başladı.

İzlanda'da patlayan volkan Avrupa'da gökyüzünü kül bulutlarıyla kapladı. NASA, hemen devreye girdi ve volkanın fotoğraflarını geçmeye başladı. Ancak aralarında bir tanesi vardı ki, volkanın korkunç yüzünü ortaya koyuyordu

İzlanda'daki Eyjafjoll Yanardağı'nın patlaması ve lav püskürtmesi nedeniyle iptal edilen uçak seferlerine yenileri ekleniyor.

13888

Dün hava sahaları kapatılan İngiltere başta olmak üzere bazı İskandinav ülkeleri ile Belçika, Hollanda gibi Avrupa ülkelerine bugün de Almanya, Fransa gibi ülkelerde eklendi. Havayolu şirketleri iptal edilen seferlerden sonra yolcuları otellere yerleştirmeye çalışıyor.

Biletlerini değiştirmek isteyen ve otel için bekleyen yolcular bankolarda uzun kuyruklar oluşturdu.

Beklemekten sıkılan bazı yolcular çoluk çocuk yerlere serildi.Yabancı uyruklu yolcular yanardağ yüzünden beklediklerini bildiklerini ve iptallerin İstanbul'u gezmek için kendilerine fırsat olduğunu söyledi. İstanbul aktarmalı ülkelerine gidecek olan transit yolcular Atatürk Havalimanı'nda uzun süre beklemek zorunda kaldılar. Çok sayıda yolcu dış hatlar terminalinde bulunan THY'ye ait “Hotel Desk" adlı banko önünde otellere yerleştirilmek için bekledi.Kontuarlarda yolcu olmayınca boş kaldı. Yanardağ patlaması ve lav püskürtmesiyle ortaya çıkan kül bulutu nedeniyle iptal edilen uçak seferlerinin ne zaman normale döneceği ise belirsizliğini koruyor Karşılıklı olarak iptal edilen uçak seferleri şunlar: Londra, Frankfurt, Varşova, Birmingham, Göteborg, Kopenhag, Helsinki, Paris, Berlin, Stokholm, Hamburg, Düsseldorf, Amsterdam, Stutgart, Brüksel, Münich, Riga,Nurnberg, Oslo, Köln, Mançester, Honnover, Varşova, İngiltere,İrlanda, Norveç, İzlanda, İskoçya, Finlandiye, İsveç, Letonya, Danimarka, Hollanda, Belçika, Polonya, Almanya ve Fransa hava sahalarını uçuşa kapattı.

MARMARİS'TE 3 BİN 800 TURİST MİSAFİR EDİLDİ

GÜNEY Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Başkanı İlhan Açıkgöz, İzlanda'da yanardağ patlaması nedeniyle uçuşların iptal edilmesi sonucu Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde tatillerini tamamlayan 3 bin 800 İngiliz turisti bir günlüğüne ücretsiz olarak otellerde misafir ettiklerini belirtti.

İzlanda’daki yanardağda meydana gelen ikinci patlamanın ardından ortaya çıkan kül bulutunun görüş mesafesini engellemesi nedeniyle İzlanda, İngiltere, Norveç ve İsveç hava sahası uçak seferlerine kapatıldı. Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde tatillerini tamamlayıp dönüş hazırlığındaki turistlerin Türkiye'de 1 gün daha kalmak zorunda kaldığını belirten Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Başkanı İlhan Açıkgöz, “Gidiş geliş tüm seferlerin iptal olması nedeniyle Marmaris'te tatillerini tamamlayıp ülkelerine dönme hazırlığındaki 3 bin 800 turist Marmaris'te kalmak zorunda kaldı. Bizde turistleri bir günlüğüne ücretsiz konaklatmak için otelcilerimizle görüştük. Görüşmelerimiz olumlu sonuçladı. Marmaris'te bulunan İngiliz turistler bir gün misafirimiz olacak. Sürekli olarak Norveç, İngiltere ve İsveç'te bulunan tur operatörü sahipleriyle telefonla görüşüyoruz. Yarın saat 17.00 sıralarında uçak seferlerinin tekrar başlayacağı bilgisine ulaştık. Bu doğal olaydan dolayı da Marmaris, İngiltere'den gelecek 2 bin turisti de kaybetti” dedi.

Türkiye Seyehat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ ise, “Turizm de zaman kaybı ekonomik kayıplara neden olmaktadır. Kaybedilen zamanın telafisi ekonomik olarak etkiledi. Marmaris, uçakla İngiltere'den gelecek olan 2 bin İngiliz turisti kaybetti. Umarım kısa sürede uçak seferleri başlar ve rahat nefes alırız” dedi.

14 ÜLKE İLE UÇUŞLAR YAPILAMIYOR

THY’nin bugün yapılması planlanan Köln, Londra, Amsterdam, Brüksel, Paris, Stockholm, Helsinki, Birmingham, Kopenhag, Hamburg, Göteburg, Frankfurt, Berlin, Varşova, Düsseldorf, Münih, Stuttgart, Dublin, Nürnberg, Riga ve Hannover seferleri karşılıklı gerçekleştirilemedi. Diğer hava yolu şirketlerinin İstanbul’dan bu kentlere yapılacak seferleri de iptal oldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89