• BIST 9136.05
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.3675
  • Euro 34.9483
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 7 °C

Ve beklenen oldu: CHP Aygün'ü kaldıramadı!

Ve beklenen oldu: CHP Aygün'ü kaldıramadı!
CHP Grubu'da Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün bir gazeteye verdiği demece, milletvekillerinin büyük bir bölümü tepki gösterdi.

CHP Grup toplantısında Tunceli milletvekilinin basına verdiği demeç tartışma yarattı.

CHP Grubu’nun basına kapalı gerçekleşen toplantısında Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün bir gazeteye verdiği demece, milletvekillerinin büyük bir bölümü tepki gösterdi. Edinilen bilgiye göre milletvekilleri, “CHP’li olmayan, partinin ilkelerini benimsemeyene kapı açık. Tüzük hükümleri uygulansın” diyerek tepkilerini dile getirdi. Bir grup milletvekili de konuyla ilgili Genel Merkez’den yarına kadar açıklama gelmemesi halinde basın toplantısı yapma kararı aldı.

KAMER GENÇ KONUŞULDU

CHP Grubu’nun basına kapalı toplantısında Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in geçen hafta TBMM Genel Kurulu’nda iteklenmesi masaya yatırıldı. Konuya ilişkin bir bildiri yayınlanması kararlaştırılırken, “Bu eylemin karşılığında bunun sorumluları telafisi konusunda gerekli iradeyi göstermek zorunda. Özür dilenmeli, kınama cezası verilmeli, bunun için kararlıyız” görüşü hakim oldu.

GENEL BAŞKAN KATILMADI

KKTC’de olan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılmadığı kapalı grup toplantısında Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün bir gazeteye verdiği demeç tartışma konusu oldu. Yaklaşık bir hafta önce verilen demeç için tepkilerini dile getiren bir grup milletvekili konunun grup toplantısında konuşulmasını istedi. Vekillerin bu başvurusunun ardından grup toplantısında milletvekilleri düşüncelerini aktardı.

VEKİLLER TEPKİ GÖSTERDİ, TÜZÜK HÜKÜMLERİNİN UYGULANMASINI İSTEDİ

Edinilen bilgiye göre milletvekilleri, “CHP’li olmayan, ilkelerini benimsemeyene kapı açık. Tüzük hükümleri uygulansın. Kim CHP’ye laf söyleyebilir, parti disiplini nerede, partinin ideolojisi nerede” diyerek tepkilerini dile getirdi. Vekiller, söz konusu açıklamaların Genel Merkez tarafından tasvip edilip edilmediğini de sordu.

Vekillerin tepkilerinin ardından konunun daha sonra tartışılması kararı alındı.

AYGÜN ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ

Aygün’de, “Düşünce özgürlüğü temelinde görüşlerimi ifade ettim. CHP’ye ve Atatürk’e saygısızlığım olmadı. Demeci iyi okumamışsınız. Zaman gazetesindeki haberin içeriği ile ilgili problem yok” diyerek eleştirilere yanıt verdi.

"GENEL MERKEZ’E YARINA KADAR SÜRE VERDİK"

Mersin Milletvekili İsa Gök ise yaptığı açıklamada, Genel Merkez’e konuya ilişkin bir düzeltme yapması için yarına kadar süre verdiklerini belirterek, “Genel Merkez’in Hüseyin Aygün’ün açıklamasını düzeltmesini istiyoruz. Bu konuda bir düzeltme gelmezse yarın basın toplantısı yapacağız” dedi. Genel Merkez’in, bu görüşlere katılmadığı yönünde bir açıklama yapmasını istediklerini ifade eden Gök, şöyle dedi:

“Parti görüşünün olmadığının söylenmesi lazım. Yaklaşık bir haftadır CHP’yi, Atatürk’ü hedef alan ithamlardan dolayı bir düzeltme gelmedi. Aynı şekilde milletvekili olmayan aile bireyleri dahi CHP’ye açıkça ithamlarda bulunuyorlar. Bunlara ilişkin bir ses, tek bir tepki gelmedi. Ben bu sessizliğin gelişigüzel bir sessizlik değil, adeta CHP bilinçli bir şekilde bir karanlığa bir kaosa çekilmek isteniyor. Aksi halde Genel Merkez’in bir hafta içerisinde bu açıklamalara mutlaka net bir tavır alması gerekiyordu. CHP tabanı gelişmelerden son derece rahatsızdır. Ben bir vekil olmaktan öte Atatürk sevdalısı olarak çok rahatsızım söylenen beyanlardan. Yarına kadar mutlaka Genel Merkez’in bu yanlışlıkların içerisinde olmadığını beyan etmesi lazım. Düzeltme beyanında bulunması lazım. Genel Merkez’in sessizliği beyanları kabul olarak yorumlanıyorsa bu büyük bir vahamettir. Genel Merkez’in çok büyük bir ideolojik yoksulluk içinde olduğunu gösterir”

“GENEL MERKEZ’DEN DÜZELTME AÇIKLAMASI İSTİYORUZ”

Samsun Milletvekili Haluk Koç da Genel Merkez’den düzeltme açıklaması beklediklerini belirterek, açıklamanın gelmemesi halinde tabandan gelen tepkileri kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi.

  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89