• BIST 9458.34
  • Altın 2487.623
  • Dolar 32.5971
  • Euro 34.7998
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 26 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 7 °C

Van olayının üzerine gideceğiz

Van olayının üzerine gideceğiz
Atalay, Van'daki olaylarla ilgili soru üzerine, kendisinin yurt dışından salı günü döndüğünü hatırlatarak, Bunlar yanlış olaylardır, hiçbir şekilde onaylamayız dedi.

Atalay: Görüntüler zaten savcılığa teslim edilmişti.

Reform İzleme Grubu (RİG) toplantısı çerçevesinde Konya'da bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Devlet Bakanı Egemen Bağış, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i ziyaret etti.

Bakan Atalay, ziyarette yaptığı açıklamada, Konya'nın her geçen gün daha da güzelleştiğini, belediyenin çok iyi çalıştığını, Konya'nın 81 ilden biri olmasına rağmen ''herhangi bir şehir olmadığını'' söyledi.

Konyalıların şehirleriyle ilgili çok duyarlı olduğunu belirten Atalay, RİG kadar önemli bir mekanizmanın Konya'da yapılmasının sembolik önemi olduğunu bildirdi.

Bakan Atalay, halen çalışmaları devam eden anayasa değişikliği paketinin önemli bir çalışma olduğunu ifade ederek, bunun çok kapsamlı bir paket olduğunu ve bugünkü TBMM Anayasa Komisyonu'ndaki çalışmalarda önemli ilerlemeler kaydedildiğini belirtti.

Bunun yanı sıra seçim kanunu, çocuk suçları gibi çeşitli alanlardaki reformların sürdüğünü hatırlatan Atalay, bunlar sayesinde Türkiye'nin daha açık bir toplum haline geldiğini kaydetti.

Bakan Atalay, Van'daki olaylarla ilgili soru üzerine, kendisinin yurt dışından salı günü döndüğünü hatırlatarak, ''Böyle konularda hassasız. Bunlar yanlış olaylardır, hiçbir şekilde onaylamayız. Dolayısıyla burada bir ihmal, bir hata varsa bunların üzerine gideriz. O olayların görüntülerinin hepsi zaten Cumhuriyet Savcılığına teslim edilmişti olay hemen olduktan sonra'' dedi.

Cumhuriyet savcısının soruşturmasını yürüttüğünü belirten Atalay, şunları kaydetti:

''Biz de İçişleri Bakanlığı olarak müfettiş görevlendirdik. İdari ihmal ya da güvenlik ihmali varsa hepsini göreceğiz. Ama bugün bir gazetede yer almış onu da düzelttik. Genel Başkan yardımcımızın polis adına özür dilediği gibi, bunlar doğru değil. Ben dün CHP Grup Başkanvekilini aradım, geçmiş olsun diledim. Size söylediklerimi söyledim. Bu konunun üzerine gideceğiz. Eğer bir yanlış varsa gerekeni yapacağız. Kime yapılırsa yapılsın hangi partiye, hangi genel başkana yapılırsa yapılsın hoş görmeyiz ve eğer burada ihmali olan ya da yanlış yapan varsa da cezasını görür.''

Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek de üç bakanı Konya'da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Konya olarak AB fonlarından en çok yararlanan illerden biri olduklarını ve şimdiye kadar toplam 13 projede AB desteği aldıklarını söyledi.

Akyürek, Konya'yı belediye hizmetlerinin yanı sıra dünyaya açılan bir şehir yapmaya çalıştıklarını ifade ederek, dünyadaki 106 şehirde Konya ve Mevlana konulu toplantılar düzenlediklerini bildirdi.

Bütün çalışmalarında hükümetin büyük desteğini gördüklerini vurgulayan Akyürek, bu şekilde Konya'yı dünya şehirleriyle rekabet edebilecek düzeye getirmek için çalıştıkların kaydetti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89