• BIST 10101.42
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 26 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 27 °C

Usame Bin Ladin öldürüldü!

Usame Bin Ladin öldürüldü!
El Kaide Lideri Usame Bin Ladin, ABD güçlerinin düzenlediği operasyon sonucu Pakistan'ın Başkenti İslamabad'da bir evde öldürüldü.

El Kaide Lideri Usame Bin Ladin, ABD güçlerinin düzenlediği operasyon sonucu Pakistan'ın Başkenti İslamabad'da bir evde öldürüldü. ABD Başkanı Barack Obama, Bin Ladin'in cesedinin Amerikalı yetkililerin elinde olduğunu açıkladı ve "Adalet yerini buldu" dedi

ABD Başkanı Obama, operasyonda hiçbir Amerikalının hayatını yitirmediğini ve sivil kayıpların meydana gelmemesine de dikkat edildiğini söyledi. Obama, ''ABD, El Kaide lideri ve binlerce erkek, kadın ve çocuğun ölümünden sorumlu bir terörist olan Usame Bin Ladin'in öldürüldüğü bir operasyon yürüttü'' ifadesini kullandı. Bin Ladin'in ele geçirilmesini terörle savaşta en öncelikli konu olarak gördüğünü vurgulayan Obama, geçen hafta, Bin Ladin'in öldürülmesi için operasyon yetkisi verdiğini kaydetti.



Obama, Bin Ladin'in Pakistan'ın içindeki bir binada saklandığını ve Bin Ladin'in öldürüldüğü operasyonun bugün gerçekleştirildiğini belirtti.

Hem yurt içinde, hem yurt dışında teyakkuz halinde olmaya devam edeceklerini kaydeden Obama, ABD'nin İslam'a karşı savaş yürütmediğinin tekrar altını çizdi.

28019

Obama, bu gece Pakistan Cumhurbaşkanı Ali Asıf Zerdari'yi aradığını, Bin Ladin hakkındaki ipucuna ulaşılmasında Pakistan ile terörle mücadele işbirliğinin katkı sağladığını söyledi. ABD Başkanı Obama, ABD'nin Amerikan vatandaşlarının savunulmasında gereken her şeyi yapacağını da vurguladı.

PAKİSTAN TV'LERİ BİN LADİN'İN CESEDİNİ GÖSTERİYOR

Pakistan televizyon kanalları, Amerikan askerleri tarafından sabaha karşı bir operasyonda öldürülen Usame bin Ladin'in cesedini gösteriyor. Pakistan televizyonunun görüntülerinde, Usame bin Ladin olarak gösterilen cesedin yüzünün kısmen parçalandığı görüldü. Amerikalı bir yetkili de, bin Ladin'in cenazesinin İslami geleneklere uygun koşullarda saklandığını belirtti.

PAKİSTANLI YETKİLİDEN DOĞRULAMA

Pakistan istihbaratından bir yetkili, Usame Bin Ladin'in öldürüldüğünü doğruladı. Reuters ajansına açıklama yapan, adı açıklanmayan üst düzey istihbarat yetkilisi, bin Ladin'in öldürülmesiyle ilgili, "Evet, doğruluyorum" dedi.

OPERASYONDA 5 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Amerikalı yetkililer, İslamabad'ın 50 kilometre kadar kuzeyinde El Kaide Lideri Usame bin Ladin'in bulunduğu eve yönelik Amerikan askerlerinin operasyonunda aralarında bin Ladin'in de bulunduğu 5 kişinin öldürüldüğünü bildirdiler.

İsminin açıklanmasını istemeyen ve gazetecilere telefonla bilgi veren yetkililer, CIA veya özel askeri kuvvetler tarafından mı yürütüldüğünü belirtmek istemedikleri operasyonun, küçük bir ekip tarafından sabahın ilk saatlerinde yapıldığını belirtti. Operasyonda bin Ladin'in oğlu ile El Kaide liderinin yaverleri olduğu sanılan 2 erkek ve 1 kadının öldürüldüğünü kaydettiler.

Çok sayıda kadın ve çocuğun bulunduğu eve düzenlenen operasyonda 2 kadının yaralandığı operasyonu yapan komandoların ateşinde bin Ladin'in öldüğünü ve ekibin hiçbir üyesinin yaralanmadığını belirten kaynaklar, çok tehlikeli bir operasyonun başarıyla tamamlandığının altını çizdiler.

Yetkililer, operasyon sırasında bir helikopterin teknik arıza yüzünden kaybedildiğini ve ekibin bir başka helikoptere geçtiğini kaydettiler.

Operasyonun düzenlendiği kompleksin beş yıl kadar önce inşa edildiği, yüksek duvarlar ve dikenli tellerle çevrili evde ''dünyanın en çok aranan adamı'' bin Ladin'in ne zamandır kaldığının bilinmediği ifade edildi.

BİN LADİN'İN OĞLUNUN DA ÖLDÜĞÜ DÜŞÜNÜLÜYOR

Reuters ajansının duyurduğuna göre, ABD yönetiminden üst düzey bir yetkili, saldırıda öldürülenlerden birinin Bin Ladin'in oğlu olduğunun sanıldığını belirtti.

USAME BİN LADİN

1980'li yıllarda Sovyetler Birliği'ne karşı savaşta mücahitlerin önemli liderlerinden olan Usame Bin Ladin, savaşın ardından 1990'ların başında önce ABD'ye, 1998 yılında ise tüm Amerikalılara karşı savaş ilan etti. Afrika'da Amerikan büyükelçiliğinin bombalanması ile ABD'nin terör listesinde en çok arananlar arasında ilk sıraya çıkan Ladin, özellikle 11 Eylül saldırılarının arkasındaki isim olarak biliniyordu. ABD ve dünyanın tarihine derin iz bırakan bu gelişmenin sorumluluğunu üstlenen El Kaide ve lideri Bin Ladin, Suudi Arabistan kökenliydi.

Ajanslar

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89