• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 9 °C

Üniversitede TKP-BDP gerginliği

Üniversitede TKP-BDP gerginliği
Yıldız Teknik Üniversitesi'nde iki öğrenci grubu arasında kavga çıktı. Kavga sırasında çok sayıda öğrencinin yaralandığı belirtiliyor.

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde çıkan kavga sonrası yaralanan öğrenciler yerleşkeye gelen ambulanslarla çevredeki hastanelere gönderildi. Olay yerine çok sayıda takviye çevik kuvvet ekibi sevk edildi.

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Türkiye Komünist Partisi (TKP) ile BDP'li öğrenciler arasında iddiaya göre afiş asma tartışması yüzünden kavga çıktı. Kavga sonrası olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. İlk belirlemelere göre kavgada 10 kişinin yaralandığı öğrenildi. Yaralı öğrenciler Şişli Etfal, Okmeydanı Eğitim Araştırma ve Taksim İlkyardım Hastanesi'ne kaldırıldı. Üniversiteye çok sayıda çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Üniversiteye olay yeri inceleme polis ekipleri de geldi.

26321

OLAYIN NEDENİ

Yaklaşık 2 saat süren diyaloglar ardından iki grup arasındaki gerginlik son buldu. Bunun üzerine polis ekipleri de kavgaya karışan öğrenciler hakkında herhangi bir gözaltı işlemi gerçekleştirmedi. Gruplar, üniversitenin farklı kapılarından çıktılar. Afişi asan öğrenciler adına Mert Uzun kampüs dışında yaşanan olayla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Uzun, "Kavga, afişteki 8. maddeden kaynaklanıyor" dedi. Grup açıklamanın ardından dağıldı.

KAVGA NEDENİ MADDE

Uzun’un kavganın nedeni olarak gösterdiği 8. madde şöyle: "TKP’nin güçlü olduğu bir Türkiye’de kimse bir yandan ülkeyi satıp, bir yandan da birlik bütünlük edabiyatı ile milliyetçiliği pompalayıp düşmanlık üretemez. Halkları birbirine düşürecek söylemler. Alıcı bulamaz. Kürtlerin umutsuzluk içinde emperyalist ülkelerden, cemaatlerden ya da ayrılıktan medet umar hale getirilmesine kimse izin veremez. Farklı etnik kökenlerden insanların birbirine güveni pekişir. Birçok okulda İngilizce, Fransızca ve Almanca eğitim verilirken, bu ülkeninin dilllerinden Kürtçe üzerindeki yasaklama ve kısıtlamalar kolay kolay savunulamaz"

YTÜ Rektörü Yüksek: Üniversitede çıkan olayları üzüntüyle karşılıyoruz

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, üniversite yerleşkesinde iki grup arasında çıkan kavgayı üzüntüyle karşıladıklarını söyledi. Olayların büyümeden kontrol altına alındığını belirten Rektör Yüksek, "Eğitim ve öğretimin kesintiye uğramaması için çalışmalar yapılmıştır." dedi. 

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde çıkan kavga sonrası üniversite yönetiminden yazılı açıklama geldi. Rektör İsmail Yüksek tarafından yapılan açıklamada öğrencilerin özgürce düşüncelerini açıklarken bir taraftan da fiziki şiddete başvurdukları belirtildi. Olayların yönetim olarak üzüntüyle karşıladıklarını ifade eden Yüksek, "Üniversite yönetimi olarak öğrencilerin zarar görmemesi için iki grup arasında tampon oluşturulmuştur.Eğitim öğretimin kesintiye uğramaması için çalışmalar yapılmıştır. Sürdürülen görüşmeler sayesinde iki grup arasında anlaşma sağlanmış, olaylar büyümeden sonlandırılmıştır." ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89