• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 26 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 12 °C

Ümit Fırat: Öcalan'a tahliye sözü verildi

Ümit Fırat: Öcalan'a tahliye sözü verildi
TRT Haber'de dün gece yayınlanan Kozmik Oda programının konuğu Kürt yazar Ümit Fırat'tı. İşte konuşulanlar...

Kürt sorununda Abdullah Öcalan faktörünün konuşulduğu programda Fırat, 1999'da Öcalan Türkiye'ye getirildiğinde bir gün tahliye edileceğine dair düzenlemeler yapma sözünün verildiğini söyledi. Bu sözden sonra Öcalan'ın 2003'e kadar beklediğini söyleyen Ümit Fırat, "Bu tarihte eve dönüş yasası çıktığında Öcalan'ın avukatlarına sorduğu ilk soru 'yasada ben var mıyım, bana dair bir düzenleme var mı' oldu. 'Hayır' cevabını alınca o tarihten itibaren Öcalan hükümeti eleştirmeye başladı.

Ümit Fırat, Öcalan'a daha 1999 yılında, PKK yöneticilerinin telefon numaralarının ve hangi saatlerde o telefonların sahipleri ile görüşebileceği bilgisinin de avukatları aracılığı ile ulaştırıldığını söyledi.

Öcalan'ın bugün eskisi kadar PKK'yı kontrol edemese de bir fenomen olduğunun altını çizen Ümit Fırat, "Bu meselede paradoksumuz şu, Öcalan kendi geleceğine dair bir taahhüt almadan PKK'ya çağrıda bulunmaz, çağrısının boşa gideceğini biliyor. PKK'nın silahsızlandırılması ise Öcalan'a rağmen olamaz. O işin içindeyse örgüt silahsızlanır ve çözüm için böyle adım atılabilir" dedi.

TÜRK, FİDAN'IN ÖLDÜRÜLMESİ İLE KOPMA NOKTASINA GELDİ

Kapatılan DTP'nin Genel Başkanı Ahmet Türk ile ilişkilerine dair de ilginç açıklamalarda bulunan Ümit Fırat, "Hikmet Fidan'ın öldürülmesinden sonra Ahmet Türk'ün o partide kalmaması gerekiyordu, ben onun ayrılacağını düşünüyordum, gitti partiye başkan oldu" diye konuştu. Bununla birlikte Hikmet Fidan'ın öldürülmesine Ahmet Türk'ün son derece öfkelendiğini söyleyen Fırat, hatta Türk'ün ipleri kopartma noktasına geldiğini, ancak ne olduysa, bunun gerçekleşmediğini belirtti.

BDP'YE İTAATSİZLİK ÇAĞRISI

BDP'nin PKK-İmralı çizgisinden artık kopması gerektiğini söyleyen Ümit Fırat, "BDP'liler İmralı'dan gelen dayatmalara karşı şu soruyu sormalı, "Biz mecliste grup kurmuş bir partiyiz, bazı kararları alırken bizim görüşümüzün hiç mi bir anlamı olmayacak? Bazı BDP'liler artık bunu kendi aralarında sesssiz sessiz konuşuyorlar ama bunu yüksek sesle heryerde konuşmalılar" dedi.

"ERTUĞRUL ÖZKÖK'ÜN ÖNERİSİ IRKÇI VE FAŞİZANDIR"

Ertuğrul Özkök'ün 'Ayrılmayı konuşalım' önerisine ise Ümit Fırat çok sert tepki gösterdi: "Ayrılmayı da konuşalım" tartışmasını beyaz Türkler yapıyor. Bu öneri bir etnik arındırmadır ve etnik arındırma son derece ırkçı, faşizan bir uygulamadır. Bu ancak keyfinin bozulmasını istemeyen insanların keyiflerine göre bir taleptir. Ciddiye alınmamalıdır."

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89