• BIST 9712.86
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Diyarbakır 29 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 9 °C

Ulusal Kongre Hazırlık Heyeti: Türk hükümeti ikinci aşamayı başlatsın

Ulusal Kongre Hazırlık Heyeti: Türk hükümeti ikinci aşamayı başlatsın
Kürt Ulusal Kongresi Hazırlık Komitesi 1 Eylül Dünya Barış günü vesilesiyle bir mesaj yayınladı.

Kürt Ulusal Kongresi Hazırlık Komitesi 1 Eylül Dünya Barış günü vesilesiyle bir mesaj yayınladı.

"Kürt sorununun demokratik çözümü Kürt halkı için olduğu kadar bölge halkları ve güçleri için de demokratikleşmenin önünü açacak ve barışın kalıcılaşmasını tesis edecektir" denilen mesajda, çözümü Kürt halkının ve mücadelesinin belirleyeceğine vurguda bulunuldu.

Kalıcı bir demokratik çözümün ve barışın tesisinin tarafların çözüm ve barış projesinde ortaklaşmasıyla ancak mümkün olabileceğinin altını çizen Hazırlık Komitesi, Abdullah Öcalan'ın başlattığı demokratik çözüm sürecine dikkat çekti.

Sürecin ulusal birlik kongresinin yapılmasına da güçlü bir zemin ve ortam hazırladığı tespitinde bulunan Hazırlık Komitesi mesajında şunlar belirtildi:

ÇÖZÜM SÜRECİ ULUSAL KONGREYE ZEMİN HAZIRLADI

"KCK Genel Başkanı Sayın Abdullah Öcalan’ın 21 Mart Newroz günü başlattığı demokratik çözüm süreci birinci aşamasını tamamlamış bulunmaktadır. Sayın Öcalan’ın başlatmış olduğu çözüm sürecini Kürdistan halkı, bölge ve uluslar arası güçler, demokratik kamuoyu büyük bir ilgiyle desteklemektedir. Çünkü Türkiye’de sağlanacak barış Ortadoğu başta olmak üzere uluslararası anlamda da evrensel barışa hizmet edecektir. Bu inançla Güney Kürdistan başta olmak üzere diğer parçalardaki ve yurt dışındaki halkımız sürecin başarısı için ulusal dayanışma çerçevesinde tek ses ve tek yürek olmuştur. Kürtler arası birlik ruhunu güçlendiren demokratik çözüm süreci, aynı zamanda ulusal birlik kongresinin yapılmasına da tarihi anlamda güçlü zemin ve ortam hazırlamıştır."

Mesajda AKP Hükümeti'ne de seslenilerek 2. aşamanın gereklerini yerine getirmesi çağrısı yapıldı:

Barış, birlik ve demokratikleşme perspektifiyle çalışmalarını sürdüren Kürt Ulusal Kongresi Hazırlık Komitesi olarak, çözüm sürecinin ikinci aşamasına geçilmesi gerektiği inancındayız. PKK’nin birinci aşamasının gerçekleşmesi için üzerine düşen sorumluluğu yerine getirerek gerillanın sınır dışına çekilmesini sağlayıp çatışmasızlık ortamını sağladığından, ikinci aşamayla sürecin yeni bir evreye taşınması herkesin ortak arzusu ve beklentisidir.

TÜRK HÜKÜMETİ İKİNCİ AŞAMAYI BAŞLATSIN

Sayın Abdullah Öcalan’ın Türk Hükümetiyle başlattığı diyalog ve demokratik çözüm sürecinde Türk hükümetinin de üzerine düşen sorumluluğu yerine getirerek müzakere sürecinin ikinci aşamasını başlatmasını ve Sayın Öcalan’ın sürecin ruhuna ve karakterine uygun olarak rolünü oynayabilmesi için şartlarını uygun hale getirmesini önemle belirtiyoruz."

ROJAVA'YA DÖNÜK SALDIRILARA KINAMA

Hazırlık Komitesi Rojava halkına dönük artan saldırıları da kınayarak, "Tarih boyunca bölge halklarıyla daima barış, demokrasi ve birlikte yaşamayı esas almış olan Rojava halkımız üzerinde son aylarda artan saldırıları da Kürt Ulusal Kongresi Hazırlık Komitesi olarak kınıyor ve her koşul altında halkımızın yanında olduğumuzu belirtiyoruz" dedi.

Mesajda son olarak Rojava'da ve Ortadoğu genelinde yaşanan çatışmalara da dikkat çekilerek, "Umuyor ve diliyoruz ki, 1 Eylül Dünya Barış Günü, Kürdistan halklarının barışına tanıklık etsin ve Ortadoğu barışına vesile olsun. Bu inançla 1 Eylül Dünya Barış Günü kardeşlik ruhuyla bir arada yaşayan ve arzulayan tüm halklara kutlu olsun" denildi.

  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89