• BIST 9079.97
  • Altın 2322.335
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.9435
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 8 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 9 °C

Uludere'de çatışma!

Uludere'de çatışma!
Sınır bölgesinin yakınlarında bulunan Karaçalı Tepesi'nde, sabah saatlerinde askerler ile geri çekilen PKK'liler arasında çatışma çıktığı iddia edildi.

Uludere'ye bağlı Ortasu köyü (Roboski), sınır bölgesinin yakınlarında bulunan Karaçalı Tepesi'nde (Kuraçale), sabah saatlerinde askerler ile geri çekilen PKK'liler arasında çatışma çıktığı iddia edildi.

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu köyü (Roboski) sınır bölgesinin yakınlarında bulunan Karaçalı Tepesi'ne (Kuraçale), sabah saatlerinde çok sayıda asker sevk edildi. 90'lı yıllarda askeri üst bölgesi olarak kullanılan Karaçalı Tepesi, son 3 yıldır yoğun çatışmalar nedeniyle boşaltılmıştı. İş makineleri eşliğinde bölgeye üs kuran asker ile PKK'liler arasında kısa süreli sıcak temas sağlandığı iddia edildi. Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre, 2 Kobra tipi helikopter alanı bombaladı. Meydana gelen çatışmada çok sayıda askerin yaralandığı, bir uzman çavuşun da yaşamını yitirdiği iddia edildi. Yaralılar helikopterle bölgeden alındı. BDP Şırnak İl Örgütü yöneticileri ve köylülerin bölgeye doğru yola çıktığı belirtildi.

BDP PM üyesi Ferhat Encü'nün bölgeden paylaştığı twitler şöyle:

45749

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yaptığı açıklama şöyle:

“Bugün (3 Haziran 2013) saat 12.05 ve saat 12.30 sıralarında, Türkiye-Irak Hududu üzerinde ve Şırnak-Uludere-Gülyazı bölgesinde bulunan Karaçalı Üs Bölgesine bir grup terörist tarafından taciz ateşi açılmış, açılan ateş sonucu yerden seken taşlardan bir Jandarma Uzman Çavuş hafif şekilde yaralanmıştır. Ateş edilen bölgeye, meşru müdafaa kapsamında, 12.40-13.00 saatleri arasında bir Kobra (AH-1) Taarruz Helikopter kolu ile ateşle keşif faaliyeti icra edilmiştir. Durumdan Şırnak Valiliği bilgilendirilmiştir.”

ŞIRNAK VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

"Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada ilimiz Uludere İlçesi Irak sınırı Karaçalı mevkiinde Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından bir operasyon icra edildiği şeklinde hayal mahsulü ve provokasyon amaçlı haber ve değerlendirmelere yer verildiği görülmektedir. Söz konusu mevki rakım yüksekliği nedeniyle kışın kullanılmaz konumda bulunan, bahar ve yaz dönemlerinde yurdumuza kaçak eşya sokmak isteyen kişi ve grupların engellenmesi amacıyla askeri hudut birliklerimizin görev aldığı hassas bir bölgedir, 03.06.2013 tarihinde yaşanan hadise de; hudut birliklerimizin yıllardır geleneksel olarak konuşlandıkları yerde kendilerine açılan ateşe mukabil unsurlarımızın cevap vermesinden ibarettir. Anılan bölgede iddia edildiği gibi gerçekleştirilen herhangi bir operasyon bulunmamaktadır. Ülkemizin normalleşmesini, çözüm sürecini istemeyen ve sabote etme niyetinde olan karanlık odaklarca vatandaşlarımızın provoke edilerek çözüm sürecinin baltalanması hedeflenmektedir. Vatandaşlarımızın Uludere sınırına gitmemeleri, bölgemizde herkesçe kabul gören normalleşme ve çözüm sürecini sabote etmeye matuf telkin ve yönlendirmelere itibar etmemeleri provokasyonları boşa çıkaracaktır."

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89