• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 23 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 13 °C

Ülkücülerden Bahçeli'ye 12 Eylül tepkisi

Ülkücülerden  Bahçeli'ye 12 Eylül tepkisi
MHP'nin 12 Eylül anayasasına sahip çıkması darbe sonrası uzun süre cezaevinde kalan ülkücülerin tepkisine neden oldu.

MHP'nin 12 Eylül anayasasına sahip çıkması darbe sonrası uzun süre cezaevinde kalan ülkücülerin tepkisine neden oldu. Ülkücü liderler, "Liderler hayır dese de partililer referandumda 'evet' oyu kullanacaklar" diyor.

12 Eylül sonrası uzun yıllar cezaevinde kalan ülkücü liderler, darbe anayasasının değiştirilmesine karşı çıkan MHP ve Devlet Bahçeli'yi ülkücü ideolojiye ihanet etmekle suçluyor. Anayasa değişikliği mecliste görüşülürken değişikliğe destek vermek amacıyla bir deklerasyon yayınlayan ülkücü hareketin önde gelen isimlerinden avukat Ahmet Ulu, ülkenin baskıcı rejimin ürünü olan anayasa ile hesaplaşması gerektiğini söyledi. Anayasa Mahkemesi'nin rötuşlarına tepki gösteren Ulu şu değerlendirmeyi yaptı: "MHP'nin 12 Eylül öncesi siyaseti ile bugünkü siyaseti arasında çok fark var. Parti, halktan ve ülkücü hareketin temel ilkelerinden uzaklaşmıştır. İdeallari yön değiştirmiş bir parti gerçeği vardır bugün. Bazı şeylerin siyasete alet edilmesini yanlış buluyorum. Baskıcı rejimlerle hesaplaşmanın önünün açılması, özgürlüklerin genişletilmesi için yapılan anayasa değişikliği siyasete alet edilmemeliydi."

TABAN 'EVET' DİYECEK

Anayasa paketini "Türkiye'de 12 Eylül'den bu yana demokratikleşme adına atılmış en büyük adım" diye değerlendiren 12 Eylül mağduru ve ülkücü hareketin önemli ismi Hasan Kıvrak da değişikliğe desteklerinin artarak sürdüğünü ifade etti. Kıvrak şöyle konuştu: "Ben şunu açıkça söyleyeyim; anayasa değişikliğine 'Hayır' diyen partilerin mensupları bile referandumda 'evet' diyecek. Biz zavallı olmadığımızı 12 Eylül'de cezaevlerinde gösterdik. O kadar işkenceye rağmen bir tek arkadaşımızı bile satmadık. Ancak o günleri yaşamayanlar bilmez. İhanet ile suçlanıyoruz. Ülkücü ilkelerden uzaklaşarak, CHP ile BDP ile ve Öcalan ile aynı safta yer almak ihanettir. İhanet budur."

Böyle giderse barajı geçemez

12 Eylül'ün ülkücü mağdurlarından GAP Gazeteciler Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ülkücülerin paketi destekleyeceklerini söyledi: "Ülkücüler politik olarak bu anayasa değişikliğine 'Evet' oyu verecektir. MHP tabanı ile çatışan bir siyaset izliyor. Bu durum tabanın tepkisini çeker. Eğer Parti siyasetini bu şekilde sürdürmeye devam ederse tabanı da onu barajın altında bırakarak cezalandırır. BDP, MHP, CHP ve Ergenekoncu ulusalcılar aynı çizgide hareket etmekteler. Bu vatandaşlarca da görülüyor. Milletimiz referandumda bir karar verecek. Karanlık bir dehlizden geçen Türkiye'yi aydınlığa çıkarmak milletimizin elinde artık."

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89